Partizan
Alo!/M. Metlaš
Vanja Marinković

Alo!/M. Metlaš

Vanja Marinković, Foto: Alo!/M. Metlaš

Četvrta četvrtina:

Trojka Reglenda na jednoj i dva realizovana bacanja Marinkovića za prva tri minuta i vođstvo Zvezde od 60:57.

Džok Lendejl sa pet poena u 35. minutu ne dozvoljava Zvezdi da pobegne - 63:62. Renfro tera Milana Tomića u 36. minutu na tajm-aut, Partizan je preokrenuo (66:63)! Beron posle poena Renfroa, trojkom vraća Zvezdu u život.

Lendejl se toliko razigrao da deluje da samo on igra u Partizanu. S druge strane, Beron je nezaustavljiv - 70:69 za crno-bele minut do kraja.

Rat trojkama Berona i Renfroa, doneo nam je 74:72 za Partizan pola minuta pre kraja. Potom Dobrić maši oba bacanja, rezultat 74:74 sekund pre kraja. Produžeci na vidiku.

Džok Lendejl doneo je Partizanu Kup tako što je sekund pre kraja iznudio faul Berona pod košem.

Nesmotrena greška Zvezdinog stranca koja je direktno uticala na to da pehar ostane u Humskoj.

Partizan

Alo!/M. Metlaš

Partizan, Foto: Alo!/M. Metlaš

Treća četvrtina:

Renfro i Novica odveli su Partizan u 22. minutu na velikih +9. Ipak, Davidovac je danas ključni igrač Zvezde, 14 poena do 25. minuta i 47:46. Partizan je stao.

Zvezda preko Reglenda zaključuje strašnu seriju 10-0 (50:47). Partizan ipak ima i za to odgovor - Vanja Marinković sa pet vezanih poena poravnava na 52:52.

Finiš četvrtine u znaku Davidovca. Zvezda sa 57:55 ulazi u poslednjih deset minuta. Odlučiće jedna lopta.

Druga četvrtina:

Tvrdo da ne može biti tvrđe. Samo poen Davidovca za 120 sekundi igre. Zvezdi pola koša prednosti, sve dok Jaramaz nije šou-program okončao trojkom "o tablu".

Novica je sredinom deonice nosio Partizan, ali u utakmici sa premalo koševa, to rezultatski i nije moglo biti ubedljivije od 29:26.

Simanić trojkom vraća Zvezdu na egal, ali Gagić na 2:33 do kraja četvrtine ponovo crno-belima daje "+2" (31:29). Partizan dominira pod košem.

Gagić zakucavanjem prvi put Partizanu donosi šest poena prednosti i to na 20 sekundi pre kraja prvog poluvremena.

Prva četvrtina:

Partizan, prva petorka: Renfro, Veličković, Marinković, Si i Lendejl.

Crvena zvezda, prva petorka: Simanić, Reglend, Perperoglu, Beron i Cirbes.

Utakmica je počela nizom promašaja sa obe strane u prva dva minuta, i samo jednim poenom Cirbesa. Partizan je u 4. minutu uzvratio sjajnom akcijom Veličković-Si i prvim kucanjem.

Trojkom Sija iz ćoška, Partizan dolazi do vođstva - 9:6.

Finiš prve četvrtine protekao je u znaku dva Jankovića sa crno-bele, i Davidovca i Perperoglua, sa crveno-bele strane (19:18).

16:45 Igrači oba tima se zagrevaju, uskoro počinje veliko finale.

Dobar dan i dobrodošli na tekstualni prenos utakmice Partizan - Crvena zvezda na portalu Alo!

Niš je spreman za "večiti" derbi. U gradu vlada sportska atmosfera, oko "Čaira" je nikad više ljudi.

Put do finala različito su doživeli Partizan i Crvena zvezda. Crno-beli su ušli sigurnije i rutinskim pobedama nad Novim Pazarom i FMP-om, obezbedili su mesto u glavnoj utakmici Kupa.

Zvezda se poprilično mučila, naročito protiv Dinamika u četvrtfinalu, kada je malo nedostajalo ekipi s Dorćola da napravi senzaciju.

Crveno-beli su slavili u poslednja tri derbija, ali su komšije bile bolje prošle godine, upravo u finalu Kupa pobedivši sa 81:75.

Interesantno, Zvezda već ima razloga za slavlje - pioniri su u finalu Kupa savladali danas upravo Partizan sa 73:72.

Komentari (2)

ljubomirce

17.02.2019 19:24

Bez veze,glupa utakmica i jos gluplji faul,nekako mi se cini da ce ovakva Zvezda sa ovakvim trenerom vrlo brzo izbrisati zadnjih cetiri,pet godina ozbiljnog rada i uspeha!

Mićko

17.02.2019 19:55

Sudija vam je junak