Crvena zvezda - Budućnost 5. utakmica
ALO! Vuk Žarić
Crvena zvezda - Budućnost 5. utakmica

ALO! Vuk Žarić

Crvena zvezda - Budućnost 5. utakmica, Foto: ALO! Vuk Žarić

 

I evo ga! Branko Lazić diže trofej posvećen pobedniku ABA lige. To je - Crvena zvezda!

Chat conversation end Type a message...

 

slavlje košarkaša Crvene zvezde

Alo/Vuk Žarić

slavlje košarkaša Crvene zvezde, Foto: Alo/Vuk Žarić

Slavlje košarkaša Crvene zvezde nakon ubedljivog i veličanstvenog trijumfa. Čestitke, momci.

 

Bili Beron je MVP finalne serije.

Crvena zvezda - Budućnost 5. utakmica

ALO! Vuk Žarić

Crvena zvezda - Budućnost 5. utakmica, Foto: ALO! Vuk Žarić

Crvena zvezda je šampion ABA lige i sledeće godine će igrati Evroligu. Rezultatom 97:54 savladana je Budućnost.

10' To je to, privodi se meč kraju.

9' Šteta što se ne da Nenadiću da postigne prve poene, ali ni Budućnost ništa ne pogađa. Marko Kešelj postiže trojku, ovo se čekalo!

8' Rivers za +44, sa druge strane precizan i Nikolić. 

6, 7' Mirno odrađivanje posla od strane košarkaša Crvene zvezde, prednost ne pada ispod 40 poena razlike. Nemanja Nenadić menja FIlipa Čovića, koji je imao devet asistencija i 11 poena. 

5' I jedni i drugi jedva čekaju kraj ovog meča. I Faje sada maši za tri poena, polako teče vreme i sprema se slavlje.

4' Bili Beron nije uspeo za tri, ali Zvezda dobija opet ofanzivni skok. Zatim je i Čović pokušao, sada je dosta slobode u igri Zvezde.

3' Bel pravi prekršaj. Gube konce košarkaši Budućnosti, a sada je i Filip Čović napravio treći faul. 

2' Čović divno upošljava Odža, a Zvezdin centar je fauliran. Sada je to neverovatnih 81:39 za tim Milana Tomića. I Dobrićeva druga trojka, raspucali su se bukvalno svi.

1' Kejsi Rivers, nova trojka. Najefikasniji je na meču sa 16 poena.

ČETVRTA ČETVRTINA

10' Rivers postiže 13. poen, sada je 71:35. Rapsodija Zvezde, sve ide na njihovu vodenicu. I Čović pogađa sa devet metara, +39 za beoogradski klub. Gordić pogađa bacanja, na kraju treće četvrtine je 74:37.

9' Tehnička za Cirbesa.Nepotrebno je ovo uradio, zbog pet ličnih mora napolje. Svakako, neće uticati na pobednika. Odžo postiže svoj šesti poen iz odbitka, 68:35. 

8' Cirbes precizan sa penala, Zvezda ne staje. Rivers pravi prekršaj i šalje Vilijamsa na liniju bacanja. Pogodio je Vilijams. 66:33.

7' Budućnost je vratila sa nekoliko dobrih napada, ali prednost je opet 33 poena.

6' Bili Beron siguran za tri poena, 65:27. Samo čudo može sprečiti Zvezdu da dođe do četvrte titule. Danilo Nikolić postiže prve poene.

5' I Dobrić pogađa za tri! +33! Nikolić maši na drugoj strani, Budućnost očajna u ovim trenucima. Faje pogađa, sada je +35. 

4' Izlazi Lazić uz ovacije, Ognjen Dobrić je na terenu. Beron fantastično prolazi i postiže četvrti poen, 57:24 za Zvezdu. Džekson precizan na drugoj strani, '30 za Zvezdu.

3' U ovim trenucima je 31 poen prednosti za Zvezdu, ni najveći pesimisti ne vide način da se ovo prokocka. 

2' Faje postiže tri poena, sve ide od ruke beogradskom klubu. Davidovac postiže poene, a imaće i dodatno bacanje. Pogodio je. 

1' Dobro je Budućnost otvorila drugo poluvreme, smanjena je prednost Zvezde, ali i dalje je to velikih +23. 

TREĆE ČETVRTINA

Prvo poluvreme je završeno. Crvena zvezda vodi 47:21 protiv Budućnosti u borbi za trofej ABA lige.

10' Samo 21 poent Budućnosti, a već je kraj poluvremena. Bitadze pravi već četvrti prekršaj na meču. Odžo zatim pogađa jedno bacanje, 47:21. Faul Fajea u napadu, kraj poluvremena.

9' I Rivers pogađa za tri, rezultat je 44:21. Nakon toga još jedan vrhunski prodor Amerikanca, sada je +25 za srpski klub. 

8' Nervozni košarkaši Budućnosti. Još jedna blokada Boriše Simanića, sigurno najbolju partiju u crveno-belom dresu u ovim trenucima igra Simanić!

7' Rivers ulazi u reket, novi njegovi poeni. Zvezda na +20. 

Crvena zvezda - Budućnost 5. utakmica

ALO! Vuk Žarić

Crvena zvezda - Budućnost 5. utakmica, Foto: ALO! Vuk Žarić

6' Poeni Davidovca, 39:20 za Zvezdu. Simanić zasad 10 poena, bez promašaja iz igre. Budućnost stiže do koša, prekinuta serija 10:0 Crvene zvezde. 

5' Simanić je poludeo! Prvo nemoguća blokada, a onda zakucavanje Boriše Simanića!!! 37:20! U nastavku faul u napadu Čovića, nakon čega je tražio i izmenu. 

4' Džekson pogađa preko Čovića, sada je opet prednost Zvezde manja od 10 poena. Ali šta je Simanić pogodio iz nemoguće situacije, a imaće i dodatno slobodno bacanje!Pogodio je i dodatno! 32:20! Dobrić fenomenalno blokira, a onda Rivers pogađa trojku, +15 za Zvezdu. Eksplodirao je Pionir.

3' Loša igra Vilijamsa, napravio je korake. Odžo u nastavku pogađa koš, i to uz dodatno slobodno bacanje. Posle jednog pogođenog bacanja Čovića, Zvezda vodi 29:18.

2' Kol postiže trojku takođe, opet je +5 za Zvezdu. Simanić dobar sa penala, pogodio je oba. 

1' Čović pogađa u prvom napadu u drugoj četvrtini, Zvezda na +7. Kol je odmah potom pogodio oba slobodna bacanja i vratio na istu razliku kao na kraju prve deonice. Simaaaniićććć za tri! 23:15.

DRUGA ČETVRTINA

10' Džekson brži od Simanića, 15:8. Ali kakva trojka Lazića! Opet je 10 razlike za Zvezdu. Bitadze zatim pogađa za dva, ali maši dodatno bacanje, utom je i Kol pogodio. Ostalo je 18:13 u prvoj četvrtini. Šteta, bilo je i 10 razlike dva puta. 

9' Gordić je napravio korake, još jednom dobra odbrana košarkaša Crvene zvezde. 

8' Lazić iz strašno teške pozicije postiže poene, +10 je za crveno-bele. Nemiri na terenu, Kol je čak udario Filipa Čovića bez lopte. Bitadze je u nastavku pogodio jedno bacanje.

7' Fenomenalna odbrana Fajea, Budućnost i dalje sa samo četiri postignuta poena. Čović pogađa za tri, eksplodirala je hala! Prvi tajm-aut na meču traže gosti. Presing Zvezde po celom terenu, faul Cirbesa i biće dva bacanja. Gordić precizan jedanput, 13:5 rezultat.

6' Prvi poeni Cirbesa, Zvezda vodi 7:2. Gordić u nastavku pogađa za dva. Beron dobar u prodoru, biće dva bacanja. Pogodio je prvo, ne i drugo, ali Čović u nastavku daje koš, 10:4 za Zvezdu. 

Crvena zvezda - Budućnost 5. utakmica

ALO! Vuk Žarić

Crvena zvezda - Budućnost 5. utakmica, Foto: ALO! Vuk Žarić

5' Odžo fantastičan u odbrambenom skoku, Zvezda igra vrhunski defanzivno. Tehnička greška za Repešu. Bunio se zbog faula nad Džeksonom Kolom koji nije sviran. Snimak pokazuje da je sve bilo čisto. Beron pogađa sa penala, 5:2.

4' Bez poena trenutno, konfuzna igra u napadu na obe strane.

3' Gosti i dalje bez poena, veliki promašaj Klarka. Zatim Odžo pravi faul u napadu. Klark je utom pogodio za tri, rezultat je 4:3 za domaće.

2' Budućnost zasad promašuje sve udarce, ovog puta Džekson. Sviran je na kraju faul u napadu crnogorske ekipe. Odmah zatim Gordić čini prekršaj na Davidovcu. Posle prodora Davidovca, Zvezda dobija dva bacanja.  Jednom precizan Davidovac, 4:0 za Zvezdu. 

1' Muhamed Faje otvara utakmicu pogotkom za tri poena. 

PRVA ČETVRTINA

POSTAVE:

 

19:58 Meč je najzad počeo.

19:55 Sve je spremno za početak meča, košarkaši su zvanično predstavljeni.

19:45 "Ubij Šiptara" odjekuje tribinama.

UŽIVO ~ Salva zvižduka sa tribina, pakao kakav se ne pamti, više nijedan predmet ne sme da padne (VIDEO)

19:43 Izašli su igrači Budućnosti. Dočekani su uz salvu zvižduka!

igrači Budućnosti su istrčali na teren

Alo/Vuk Žarić

igrači Budućnosti su istrčali na teren, Foto: Alo/Vuk Žarić

19:41 Sudije su ranije otišle da pozovu košarkaše Budućnosti, a sada su se vratili. Gostujućih igrača i dalje nema.

19:34 Kapiten Zvezde Branko Lazić uzeo je mikrofon i moli publiku da više nijedan predmet ne uleti na parket, u suprotnom će se utakmica opet prekinuti.
"Jako je bitno da nijedan predmet ne upadne u teren, inače se prekida meč. Zato vas molim da navijamo fer i sportski", poručio je Lazić.

19:28 Isteklo je i dodatnih 20 minuta. Košarkaši Budućnosti nisu na terenu. U publici se čuje pesma "Šampioni, šampioni...".

19:23 Uz obrađenu verziju pesme Ferida Avdića "Izađi, mala", navijači Zvezde pozivaju gostujuće košarkaše da uđu na teren i odigraju poslednji meč finala. Njihov poziv i dalje nije uslišen.

19:18 Tim menadžer Crvene zvezde Nebojša Ilić obratio se navijačima i zamolio ih da predstave Beograd u pravom svetlu i da ne nasedaju na provokacije.
"Daj da navijamo sportski i ne nasedamo na provokacije koje oni traže. Da osvojimo titulu i uđemo u Evroligu. Ne ubacujte ništa u teren", preko dvoranskog razglasa je poručio Ilić.

19:14 Ispunjava se zahtev košarkaša Budućnosti. Deo tribina se prazni.

19:08 Zvanični časovnik je počeo da odbrojava novih 20 minuta do početka utakmice.

19:08 Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović moli navijače da se stišaju i sportski isprate događaj.

Crvena zvezda - Budućnost 5. utakmica

ALO! Vuk Žarić

Crvena zvezda - Budućnost 5. utakmica, Foto: ALO! Vuk Žarić

19:05 I košarkaši Crvene zvezde su prestali sa zagrevanjem. Sudije su izašle na parket.

Vreme za početak meča je isteklo, gostujući košarkaši su i dalje u svlačionici. Razmatra se pražnjenje tribina, a s klupe Budućnosti insistiraju na tome.

vreme za početak meča je isteklo

Alo/Vuk Žarić

vreme za početak meča je isteklo, Foto: Alo/Vuk Žarić

19:00 Igrači Budućnosti još uvek ne izlaze na teren. Sada je već izvesno da će meč kasniti.

18:45 Tunel za ulazak košarkaša je obezbeđen. 

Crvena Zvezda - Budućnost

Alo/Vuk Žarić

Crvena Zvezda - Budućnost, Foto: Alo/Vuk Žarić

18.40 Navijači Zvezde iz prvih redova uleteli na parket i pljuvali igrače Budućnosti, gađali ih stolicom, a ekipa Podgoričana se povukla sa terena. Vratili su se u svlačionicu i pitanje je da li će početi na vreme.

18:40 Navijači skandiraju "Šiptari, šiptari" crnogorskim košarkašima, a mogu se čuti i psovke na račun predsednika Crne Gore Mila Đukanovića. Nema sumnje da će prštati i na terenu i van njega.

18:30 Pola sata pre početka meča košarkaškaši Crvene zvezde se pripremaju na jednoj strani terena.

pred početak majstorice između Crvene zvezde i Budućnosti

Alo/Vuk Žarić

pred početak majstorice između Crvene zvezde i Budućnosti, Foto: Alo/Vuk Žarić

18:15 Publika polako pristiže u dvoranu "Aleksandar Nikolić".

pred početak majstorice između Crvene zvezde i Budućnosti

Alo/Vuk Žarić

pred početak majstorice između Crvene zvezde i Budućnosti, Foto: Alo/Vuk Žarić

Dobro došli na tekstualni prenos meča Crvena zvezda - Budućnost na portalu Alo!

publika, Crvena zvezda - Budućnost

Alo/Vladimir Zogović

publika, Crvena zvezda - Budućnost, Foto: Alo/Vladimir Zogović

Regionalna košarkaška javnost prvi put će danas videti dodelu pehara posle pete utakmice u seriji na tri pobede. Crvena zvezda je u prve dve na svom terenu demolirala Budućnost sa ukupno 57 poena razlike, aktuelni prvak revanširao se u Podgorici i u dva znatno neizvesnija meča stigao do izjednačenja (2:2) i šanse za odbranu titule u Beogradu.

Srpski šampion danas u hali "Aleksandar Nikolić" (19.00) ima priliku da osvoji četvrti regionalni trofej, i to prvi put pred svojim navijačima koji će, imajući u vidu sve što se dešavalo mimo košarke u dosadašnja četiri duela, pretvoriti dvoranu u crveno-beli vulkan. Bitan je podatak da tim trenera Milana Tomića nijednom u sezoni nije prepustio domaći teren regionalnim rivalima.