KK Partizan
KK Partizan
KK Partizan

KK Partizan

KK Partizan, Foto: KK Partizan

Partizan je u utakmici koju su obeležile brojne greške na obe strane upisao rutinsku pobedu nad Zadrom. Čak 12 trojki postigli su Beograđani od čega sedam u drugoj četvrtini koja je ujedno trasirala pobedu crno-belih.

Fenjeraš je prikazao veoma bledu partiju i grčevitim snagama uspeo samo da izbegne potpuni debakl protiv ne tako raspoložene čete Andree Trinkijerija.

Utakmica će ostati posebno upamćena po debiju Miletića koji je na prvom zvaničnom meču u ABA ligi uspeo da se upiše i u strelce.

Najefikasniji pojedinac bio je Markus Pejdž koji je postigao 14 poena. Partizan posle šest susreta ima četiri trijumfa i dva poraza, dok Zadar još uvek ne zna za pobedu.

KRAJ UTAKMICE - 57:72 Ubedljiva pobeda Partizana

39. minut - 55:72 Nastavljaju Begrađani da održavaju prednost i rutinski koračaju ka četvrtoj pobedi.

37. minut - 53:69 Jaramaz je postigao tri poena i prekinuo seriju promašaja.

36. minut - 53:66 Trinkijeri je iskoristio tajm aut, ali se i posle kratke pauze nastavlja vrlo konfuzna igra oba tima. Niz grešaka i napada bez poena na obe strane.

34. minut - 53:66 Zadrani smanjuju zaostatak. Krajnjim naporima Hrvati pružaju otpor crno-belima i trude se da ne dožive debakl.

32. minut - 48:66 Ogromna prednost za Partizan bila je prilika da debituje Miletić, a već u prvom kontaktu sa loptom mladi košarkaš je upisao dva poena.

Kraj treće četvrtine - 46:62 Alen je pogodio šut za tri poena i smanjio zaostatak Zadra pred poslednju deonicu.

29. minut - 43:60 Gordić je sjajno proigrao Mozlija koji je atraktivnim zakucavanjem uvećao prednost.

28. minut - 43:56 Pejdž je prekinuo niz promašaja pogotkom van linije 6,75 i doneo najveću prednost crno-belima u dosadašnjem toku utakmice. Zadrani su ekspresno odgovorili na isti način.

27. minut - 40:53 Veoma neefikasna igra rivala u trećoj deonici, sedam minuta igre obeležilo je pregršt promašaja.

26. minut - 39:53 Nova bomba crno-belih! Gordić postiže trojku!

24. minut - 37:48 Polovičan učinak Jankovića sa linije za slobodna bacanja.

23. minut - 37:47 Janković, potom i Ivanov upisuju koševe posle prodora. Partizan održava dvocifrenu prednost. 

22. minut - 35:45 Alen je postigao pogodak sa distance, usledila je po jedna izgubljena lopta na obe strane pa promašaj Zagorca. 

21. minut - 33:45 Gilbetr je pogodio i smanjio zaostatak domaćina na 12 poena.

Kraj druge četvrtine - 30:45 Partizan je u ovoj deonici postigao čak sedam trojki. Pravi rafal crno-belih kojim su kompenzovali čak 11 izgubljenih lopti.

19. minut - 30:40 Gordić je postigao trojku, potom je Pejners promašio dva šuta za tri poena, a Zadrani naplatili neiskorišćene šanse pogotkom van linije 6,75.

18. minut - 25:37 Markus Pejdž briljira u drugoj četvrtini. Postigao je ukupno 11 poena.

17. minut - 25:32 Birčević je postigao trojku, ali je potom načinio i prekršaj koji je Ivanov polovično iskoristio sa linije penala.

16. minut - 21:29 Nastavlja se veoma dinamična utakmica sa pregršt grešaka na obe strane. Mrtva lopta je pripala Zadru, a pred kraj napada domaćina Janković je napravio prekršaj i poklonio slobodna bacanja protivniku.

14. minut - 18:26 Alen smanjuje zaostatak Zadra dvojkom.

13. minut - 16:26 Prva dvocifrena prednost Partizana u režiji Zagorca i Pejdža koji su postigli po tri poena u dva vezana napada. 

11. minut - 14:18 Nastavlja se haotična igra rivala koji nisu iskoristili po dva napada.

Kraj prve četvrtine - 14:18 Gordić je imao priliku da poveća prednost u poslednjem napadu, ali nije uspeo da poentira.

9. minut - 14:18 Održava Partizan prednost, ali još uvek ne prikazuje igru kakva se očekuje.

8. minut - 13:16 Uljarević je postigao trojku sa velike distance i prekinuo seriju Partizana.

7. minut - 10:15 Prvi tajm aut na utakmici tražio je trener Zadra. Nisu rivali šuterski raspoloženi, ali definitivno više razloga za zadovoljstvo imaju gosti.

6. minut - 10:11 Trojka Jaramaza! Igra rivala oscilira, posle serije pogodaka Zadar je ponovo u padu igre.

5. minut - 10:8 Nekoliko napada bez poena na obe strane, Trinkijeri ne skriva nezadovoljstvo zbog serije rivala.

4. minut - 10:8 Trokja Junakovića, a potom i dve izgubljene lopte Partizana koje je Zadar kaznio poenima doneli su preokret. Trojku je pogodio i Alen.

2. minut - 2:8 Odličan start crno-belih, Janković je poentirao, potom upisao i ofanzivni skok i asistenciju posle kojih je i Zagorac postigao poene. 

UTAMICA JE POČELA!

Pročitajte još:

Košarkaši Partizana gostuju Zadru sa željom da upišu četvrtu prvenstvenu pobedu i to u gostima rivalu koji je poražen u svih pet ovosezonskih susreta.

Pred put u Hrvatsku Andrea Trinkijeri, trener crno-belih, istakao je važnost ovog duela.

"Igramo u gradu koji živi za košarku, gradu sa fantastičnom dvoranom i publikom koja i te kako ume da podrži svoj tim u teškim trenucima. Zadar je počeo takmičenje na način na koji je počeo i učiniće sve da protiv nas stvori neku iskru koja će im preokrenuti sezonu. Ali i za nas, posle izuzetno loše utakmice protiv Venecije, Zadar je veoma važan. Moramo sa puno više energije da igramo", rekao je italijanski strateg.

Bonus video: Aleksandar Lutovac: Ostvario sam dečački san, možemo još mnogo da postignemo