Partizan - Crvena zvezda
KK Partizan
Partizan - Crvena zvezda

KK Partizan

Partizan - Crvena zvezda, Foto: KK Partizan

 

 

Hvala što ste pratili prenos meča Partizan - Crvena zvezda na portalu Alo!

Košarkaši Partizana pobedili su Crvenu zvezdu 73:72 u drugoj utakmici finalne serije Superlige Srbije.

10' Treća lična za Nikolu Jankovića, i to nad Majklom Odžom. Zvezdin košarkaš je pogodio oba bacanja, 68:70. Jaramaz sa druge strane prolazi i pogađa uz faul. Dodatno bacanje je omašio, 70:70. Faje pogađa iz odbojke i ofanzivnog skoka, ostalo je šest sekundi do kraja. Zagorac za tri!!! Partizan pobeđuje 73:72! 

9' Nema poena ni sa jedne strane, mnogo grešaka za kratko vreme. Ipak, Zagorac polaže za 68:68. 

8' Faje skida Zagorcu loptu sa koša, odmah zatim faul nad Nikolom Jankovićem. Pogađa Janković, sada je tri razlike za Zvezdu. Beronu ispada lopta na drugoj strani, želeo je da proba za tri. Faje na drugom kraju terena pravi faul nad Markusom Pejdžom. Jedno je pogodio Pejdž.

7' Faje pogađa za 61:68, Zvezda sada kontroliše meč. Pejdž ipak vraća trojkom, održava Partizanovu nadu.

Partizan - Crvena zvezda

KK Partizan

Partizan - Crvena zvezda, Foto: KK Partizan

6' Renfro maši dva bacanja, a za njim i Davidovac trojku. Pejdž loše zatim dodaje za Veličkovića, Partizan jako nepovezan u ključnim momentima.

5' Izvrsna napadačka rola za Ristića, pogodio je još jednom, trenutno je na devet poena. Veličković odmah vraća, i to trojkom. 61:61! Ipak, Davidovac ekspresno uzvraća istom merom, sada Zvezda ima tri poena viška.

4' Markus Pejdž polaže, Partizan vraća na tri razlike. Ristić na drugom delu terena pogađa jedno bacanje, 55:59. Pejdžova treća trojka i on je jedini koji pogađa sa distance za Partizan večeras. Niko drugi iz crno-belog tabora nema nijednu trojku. 

3' Dušan Ristić poentira za goste. Mekan izbačaj, šest poena Ristića zasad na meču. Zagorac sa druge strane ne pogađa, 0/6 iz igre ima Zagorac. Davidovac pogađa trojku i to je 53:58 za Crvenu zvezdu. Trinkijeri traži tajm-aut.

2' Nikola Janković je fauliran u napadu. Pogodio je oba bacanja, nerešen je rezultat. U narednom napadu je imao tri sekunde u reketu, rezultat se i dalje ne menja.

1' Nesportski faul Lazića na startu poslednje deonice. Pejdž beleži prve poene u drugom poluvremenu. 

Dobrić napušta teren

Alo/Vuk Žarić

Dobrić napušta teren, Foto: Alo/Vuk Žarić

ČETVRTA ČETVRTINA

Ognjen Dobrić je iznet sa terena. Pitanje je da li će nastaviti meč.

Partizan - Crvena zvezda

KK Partizan

Partizan - Crvena zvezda, Foto: KK Partizan

10' Zvezda puna samopouzdanja ulazi u poslednji minut treće četvrtine. Nikola Janković pravi faul nad Čovićem. Renfro još jednom precizan, Čović maši za tri, a za njim i Zagorac. 49:53 za Crvenu zvezdu nakon pola sata košarke.

9' U trećoj četvrtini je 21:8 za Crvenu zvezdu, a ukupno je 45:50.

8' Beron pogađa sa velike distance za tri poena. Vođstvo je na strani Crvene zvezde 44:47, a Jaramaz pravi faul. 

7' Davidovac pogađa jedno slobodno bacanje, Faje u nastavku pravi ličnu grešku u napadu. Nakon dosta ispresecane igre i Vanja Marinković pravi faul u napadu. 

6' Prazan hod Partizana, zasad je 2:12 u trećoj četvrtini. Gagić najzad pogađa, i to pored Ristića. U nastavku Janković krade loptu, zakucava i vraća prednost Partizanu. 42:41.

5' Evo izjednačenja, 38:38. Samo dva poena za Partizan dosad u drugom poluvremenu. Bili Beron pogađa svoju prvu trojku i Crvena zvezda dolazi do prednosti.

Oštra poruka navijača Partizana: "Sudije bez obraza za Zvezdu bez poraza."

Oštra poruka

Alo/Vuk Žarić

Oštra poruka "Grobara", Foto: Alo/Vuk Žarić

 

4' Jaramaz je iznudio faul Branka Lazića, kome je to druga uzastopna lična greška. U nastavku je Jaramaz promašio za tri.

3' Veličković odlično otvara igru u tranziciji, Branko Lazić pravi ličnu grešku. Davidovac prodire pored Zagorca i smanjuje na četiri razlike.

2' Nikola Janković sjajan, ofanzivni skok ga služi, pogađa za dva. Faje uzvraća trojkom, 38:32. Odžo u nastavku blokira trojku Renfroa, izuzetan potez.

1' Sudije su već u prvom minutu nastavka odredile da mora da se očisti teren. Biće ovakvih situacija mnogo do kraja, jer je velika vrućina, a i borbenost je na vrhunskom nivou.

TREĆA ČETVRTINA

Počinje drugo poluvreme. Prvi napadaju košarkaši Crvene zvezde.

Lepa poruka Partizanovih pristalica: "Draž derbija se mora sačuvati. Karte gostujućim navijačima."

Poruka Grobara -

Alo/Vuk Žarić

Poruka Grobara - "Karte gostujućim navijačima", Foto: Alo/Vuk Žarić

Prvo poluvreme je završeno. Rezultat je 36:29 za Partizan.

Alo/Vuk Žarić

"Grobari" bez odeće navijaju, Foto: Alo/Vuk Žarić

10' I Čović pogađa trojku. Sa druge strane Nikolić pogađa jedno bacanje. Uzvraća istom merom Čović, sada je 36:29. Taj rezultat ostaje do kraja poluvremena.

9' Boriša Simanić pogađa za tri. Prva trojka za Zvezdu, 32:25. Odmah vraća Pejdž, druga trojka crno-belih na meču i opet 10 poena prednosti za Partizan.

8' Rivers zasad 2/6 iz igre, slab učinak. Evo i prve trojke na utakmici iz 21. pokušaja, Markus Pejdž je pogodio. Majkl Odžo na drugoj strani gubi loptu nakon pasa Boriše Simanića. 

7' Krade Veličković loptu Beronu, pa zakucava, rezultat je 27:22. Traži tajm-aut Milan Tomić nakon što je prednost otišla na 29:22. 

6' Veličković se ne snalazi u napadu, pre svega zbog dobre odbrane Crvene zvezde. Konsolidovala se gostujuća ekipa u ovim momentima.

5' Majkl Odžo u svom stilu, drugo zakucavanje večeras. Publika je to hladno ispratila, verovatno bi ga "delije" znatno bolje pozdravile. Kejsi Rivers pogađa iz teške pozicije, 23:21. Velika serija Crvene zvezde.

4' Kešelj nakon dva minuta na terenu ide na klupu, tri njegove lične. Janković pogađa i sada je 23:15. 

3' Zakucavanje Nikole Jankovića i najlepši potez na meču. Navijači Partizana su se skinuli i bez odeće navijaju. Devojke su u transu zbog ovog poteza.

2' Kejsi Rivers smanjuje prednost Partizana, a crveno-beli stižu do dvocifrenog bilansa, 17:11. Utom i Dobrić precizan, Trinkijeri traži tajm-aut. 

1' Gruba igra na startu druge deonice. Bez poena, ali dosta grešaka.

DRUGA ČETVRTINA

atmosfera u

Alo/Vuk Žarić

atmosfera u "Pioniru", Partizan - Crvena zvezda , Foto: Alo/Vuk Žarić

10' Nakon poena Stefana Jankovića sa linije za slobodna bacanja, usledila je serija promašaja sa obe strane. Ipak, Nikola Janković pogađa za 17:9. Zasad oba tima ukupno 0/14 za tri poena.

9' Janković je promašio zakucavanje, ali Jaramaz iz ofanzivnog skoka stiže do poena. 14:7 trenutno za domaće, 8:0 serija. Ristić to prekida, Zvezda stiže do devetog poena. Sa promašajem Renfroa za tri Partizan stiže do 0/7 u pokušajima sa distance, crveno beli i dalje na 0/5.  

8' Majkl Odžo opet pogađa, ovog puta je jednom bio precizan sa penala, dovoljno za vođstvo Zvezde 6:7. Uspela je ekipa Partizana da preokrene nakon toga, tako da u ovim trenucima imamo rezultatsku klackalicu. Ognjen Jaramaz je pogodio odmah zatim, Partizan stiže do 12:10.

7' Odžo najveća opasnost dosad na meču za Partizan. Neverovatan podatak zasad jeste da obe ekipe imaju 0/5 za tri poena.

6' Dobar potez Vanje Marinkovića. Maločas prodor, sada polaganje, 6:6. 

5' Partizan je imao par polukontri koje nije iskoristio, Odžo kažnjava i zakucava preko domaćih košarkaša u reketu.

4' Veliki promašaj Davidovca. Ni Darko Lazić ne pogađa za tri. 

3' Gagić već ima dve lične i šalje ga na klupu Trinkijeri. Janković ide u igru. Zvezda stiže do prednosti, 2:4. Atmosfera u hali je na vrhunskom nivou.

2' Zvezda je munjevito izjednačila, a onda je usledilo nekoliko nepovezanih napada obe ekipe. Zvezda je promašila dva šuta za tri poena.

1' Sudije su gledale snimak i poništile prve poene Odžoa, istekao je napad. Sa druge strane Veličković pogađa i 2:0 je za Partizan.

PRVA ČETVRTINA

atmosfera u

Alo/Vuk Žarić

atmosfera u "Pioniru", Partizan - Crvena zvezda , Foto: Alo/Vuk Žarić

19:00 Meč počinje. Prvi napad za Crvenu zvezdu.

Partizan: N. Janković, Pejdž, Pušica, Marinković, Jaramaz, Veličković, Tanasković, Zagorac, Renfrou, S. Janković, Gagić, Nikolić.

Crvena zvezda: Čović, Kešelj, Davidovac, Nenadić, Lazić, Faje, Beron, Dobrić, Ristić, Simanić, Rivers, Odžo.

Crvena zvezda - Partizan

twitter/PartizanBC

Crvena zvezda - Partizan, Foto: twitter/PartizanBC

Dobro došli na tekstualni prenos Partizan - Crvena zvezda na portalu Alo!

Partizan i Crvena zvezda od 19 časova igraju drugi meč finalne serije Superlige Srbije. Crno-beli žele da izjednače rezultat, unesu dodatnu neizvesnost finalu i vrate ga na početak, dok gosti traže svoju šansu da dođu samo na korak od titule.

Tim Milana Tomića slavio je pre dva dana sa 98:94 u atipičnoj utakmici, koja je trajala gotovo dva i po časa. Neverovatno neizvesno je bilo na samom meču, a nakon ludila od utakmice Partizanov trener Andrea Trinkijeri je izneo velike žalbe na račun suđenja. 

Naravno, uvek navijamo da sudije budu u drugom planu, a kvalitetna košarka u prvom. Nadamo se da će tako i biti.