Himki - Crvena zvezda
KK Crvena zvezda
Crvena zvezda - Himki

Alo/Marko Metlaš

Crvena zvezda - Himki, Foto: Alo/Marko Metlaš

 

Kraj meča! Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Himkija rezultatom 78:72 u 24. kolu Evrolige. Jako težak meč za gledanje, videlo se u svim trenucima koliko su iscrpljene obe ekipe, a izabranici Dragana Šakote nisu ni izbliza odigrali na svom nivou i uz ogroman broj grešaka zabeležili poraz nakon nekoliko odličnih rezultata.

10' Panter pogađa za dva. Preživela je Zvezda naredni napad, a Panter će imati tri slobodna bacanja. Pogađa Kevin Panter sva tri, a u narednom napadu se snalaze igrači Himkija i Šved dobija dva bacanja. Pogodio je oba. Na kraju 78:72. 

9' Gist zakucava, njegov šesti poen. Himki vodi 76:65, čini se da nema više šta da traži Zvezda ovde. 

7' Davidovac je udario Bukera u glavu, dugo vremena je trebalo igraču Himkija da se oporavi. Jerebko sada pogađa uz prekršaj, zatim promašuje bacanje. Zvezda vraća na -10.

6' Nije to nedostižna prednost, ali i dalje loša rešenja u napadu. Važi pogodak Pantera, Jović je šokiran odlukom, međutim Kevin Panter maši dodatno bacanje. 71:61.

5' Prekršaj Gista na Bukeru, nakon toga Dženkins sam za tri, ali promašuje. Sada već igraju i duže napade igrači Himkija. Jović maši za dva.

4' Šved preko ruke Davidovca pogađa trojku, 71:59. Zvezda je propustila dva napada da uhvati priključak, Aleksej Šved je to kaznio. Dugo se gledao snimak, sudije su potvrdile da je definitivno bio šut za tri poena, a ne za dva.

3' Zajcev lako pogađa, pustio ga je Panter. Perperoglu se sjajno snašao i "ošamario" loptu koja je ušla u koš. Zajcev maši trojku, ali i Perperoglu. Za njim i Šved, prilično čudni minuti.

2' Laki poeni za Jerebka na startu poslednje deonice, čini se da crveno-beli nisu popravili igru u odbrani. Dejan Davidovac vraća, a zatim i Gost, 66:57.

ČETVRTA ČETVRTINA

10' Lorenco Braun opet prodor do kraja i opet nema koša. Štimac pravi faul, zatim Šakota traži tajm-aut. Štimac pogađa jedno slobodno bacanje, a onda Šved lepo pronalazi Jerebka i to je 15 razlike za Himki. Kevin Panter daje dvojku, a onda neshvatljiva odbrana Zvezde i Jerebko potpuno sam u reketu. Do kraja četvrtine došlo se do 64:51.

8' Četiri faula kapitena Branka Lazića, vadi ga Šakota iz igre. Lorenco Braun promašuje koš dva puta, a zatim Himki vraća na +10. Usledila je još jedna trojka domaćih, 59:46. 

6' U jednom trenutku je Zvezda došla samo na pet poena zaostatka, ali vraća Himki na +8. Niko ne preuzima odgovornost u sledećem napadu crveno-belih, pa Kuridža pravi faul u odbrani.

4' Trojka Lorenca Brauna, trener Himkija odmah reaguje tajm-autom. Nesportska greška Janisa Time. Udario je Lazića laktom u stomak. Bek Zvezde je pogodio jedno bacanje, 51:42.

2' Odžo sjajno zaustavlja Jovića, ali Šved pogađa za tri, sada je +15 za Himki. Kuridža je fauliran u pokušaju da zakuca, pogodio je oba bacanja. 51:38.

TREĆA ČETVRTINA

Počinje drugo poluvreme.

Kraj poluvremena! Crvena zvezda gubi rezultatom 48:36, ali kada se uzme u obzir da crveno-beli imaju 16 izgubljenih lopti, mogu čak i da budu zadovoljni rezultatom. Definitivno nije zaostatak koji ne može da se stigne, u drugom poluvremenu se očekuje daleko bolja igra gostij iz Beograda.

10' Štimac pogađa uz faul, nakon toga pogodio dodatno bacanje. Kevin Panter! Pogađa preko ruke Bukera trojku. Šved siguran sa linije bacanja, a onda opet nestvarni Panter za tri! Nažalost, Buker vraća trojku, a u poslednjem napadu Panter promašuje. 48:36.

8' Dejan Davidovac pogađa za tri. Nakon toga se Panter sapleo o nogu Vladimira Štimca i izgubio loptu. Najzad se Zvezda malo bolje brani, ali i dalje je 42:17.

6' Snažno zakucavanje Bukera, Zvezda ne može nikako da se organizuje u odbrani, dok u napadu nema dovoljno hrabrosti. Kuridža maši za tri, ali Štimac uspeva da pogodi odbitak. 36:22.

4' Konačno poen Zvezde u drugoj četvrtini. Štimac, ko drugi, Beograđani sada gube rezulatom 34:20.

2' Neverovatno kako je Tima ostao sam pod košem Zvezde, ali je još neverovatnije kako je promašio. Dugo crveno-beli bez poena, Jović sada ima tri slobodna bacanja. Pogađa sva tri srpski reprezentativac, sada je 32:18 za Himki.

DRUGA ČETVRTINA

10' Zajcev je pogodio dva slobodna bacanja, 21:15. Lopta izlazi iz koša Lorenzu Braunu. Šved je promašio trojku, a Jerebko nije uspeo da pogodi posle ofanzivnog skoka. Gist na kraju četvrtine gubi loptu, 28:18 je konačan rezultat.

8' Aleksej Šved za tri poena, sada je 20:15. Zvezda dosad ima sedam izgubljenih lopti, mora sa mnogo više koncentracije da se igra.

6' Prilično neobavezna košarka zasad na meču, kao na treningu deluju obe ekipe. Himki posle serije grešaka Zvezde dolazi do 15:12.

4' Braun za Dobrića, jedan atraktivan ali-up. Zajcev je za to vreme ukrao loptu i postigao lake poene, vrlo vatreno je krenulo poluvreme. Tima pogađa za tri, Himki preokreće i vodi prvi put na meču - 11:9.

2' Odlično je krenula Zvezda. Sporo se vraćaju u odbrani domaćini, Dobrić je pogodio 2+1, crveno-beli vode 5:0.

PRVA ČETVRTINA

18:00 Meč je počeo!

17:45 Igrači se zagrevaju za meč.

Dvorana: Mitišči

Sudije: Fernando Roka, Emin Mogulkoc, Karlos Peruđa

Ekipe:

Sastavi Himkija i Zvezde

Euroleague printscreen

Sastavi Himkija i Zvezde, Foto: Euroleague printscreen

Nakon pobede nad Partizanom u "večitom derbiju", Crvena zvezda je prekinula i negativan niz od četiri poraza u Evroligi, u Beogradu je "pao" PAO nakon veoma uzbudljive završnice. Tim Dragana Šakote će pokušati da nastavi pobednički niz, očekuje ih serija teških gostovanja, a prva stanica za šampiona ABA lige je Moskva i meč sa Himkijem od 18 časova.

"Himki, naredni protivnik je izvanredna napadačka ekipa, vrhunski tim koji je formiran da se plasira najmanje u plej-of Evrolige. Neće nam biti lako, njima nedostaju neki bodovi u tom proračunu i u skladu sa ambicijama koje imaju Međutim, često govorim momcima da nigde ne piše ko je bolji na papiru i da to mora da dokaže i na terenu. Da nismo imali nesrećan period sa nekolicinom povređenih igrača verujem da bismo stajali bolje na tabeli. Idemo da odigramo dobru utakmicu, polako se kompletiramo“ rekao je Šakota za klupski sajt.

Dragan Šakota

Alo/Marko Metlaš

Dragan Šakota, Foto: Alo/Marko Metlaš

U prvom meču Zvezde i Himkija odigranog u Beogradu, slavio je srpski tim sa 90-78, a sjajnu partiju je prikazao Boriša Simanić koji je upisao 18 poena, na drugoj strani je kao po običaju bio najbolji Aleksej Šved sa 14 poena.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Komentari (1)

G....

07.02.2020 19:58

Jerebko je malo jebko a Kurcic je ostao suv samo 2 poena iz 2 slobodna. Kakvo pojacanje fmp. ??????