Asvel - Crvena zvezda
KK Crvena zvezda
Asvel - Crvena zvezda

KK Crvena zvezda

Asvel - Crvena zvezda, Foto: KK Crvena zvezda

 

 

Kraj meča! Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Asvel rezultatom 83:80 u okviru Evrolige. Zvezda je gubila 21 poenom razlike u jednom trenutku, a onda u trećoj četvrtini pogodila čak 34 poena i na kraju napravila kompletan preokret.

10' Gist promašuje oba bacanja. Lajti sa druge strane pogađa, 75:79. Faul nad Lorencom Braunom, koji je precizan bio samo prvi put, 75:80. Lomaž pogađa za tri, sada je samo dva razlike za Crvenu zvezdu, Šakota traži tajm-aut. Potpuno neverovatna greška Pantera, koji je poklonio loptu Lajtiju! Nerešeno, 80:80! PANTEEEER ZA TRI! Dve sekunde do kraja! Vratio je za svoju ogromnu grešku! 80:83! Štimac brani, kraj je!

9' Zvezdan Mitrović mora u svlačionicu, dobio je drugu tehničku. Štimac pogađa jedno bacanje. Konfuzna igra na obe strane u ovim trenucima, ali to više odgovara srpskom timu. Čitav obruč promašuje Kaudi, Gist hvata i Pejn odmah pravi faul.

8' Kakva rampa Štimca! Fantastična reakcija Zvezdinog centra. Nedugo zatim Štimac pogađa za tri! Njegov 21. poen na meču, sve što treba da radi on radi savršeno na ovom meču! Tehnička klupi Asvela. 73:79.

7' Gist ne pogađa za tri. Džekiri opet iz teške situacije gađa trojku, nije pogodio ni obruč. Panter pogađa! 15. poen Kevina Pantera, 73:76.

6' Zamalo da iz očaja pogodi trojku Asvel, ali onda bez razloga Gist pravi faul u napadu. Posle njega i Lorenco Braun, njegova četvrta lična. Smanjena je prednost Zvezde, 73:74.

5' Zvezda vodi! Izdržali su Beograđani naredni napad, ali Panter je bez razloga ušao u sukob na suprotnoj strani terena. Tajm-aut!

4' Konačno prvi poeni Gista, 70:70. Maledonu se sa druge strane otvorio prolaz i lagodno je prošao do koša, ali odmah uzvraća Lorenco Braun. 72:72.

2' Zvezda stiže do izjednačenja - 66:66! Nikola Jovanović! Pejn u nastavku vraća prednost Asvelu, a onda Jovanović pogađa dva bacanja, opet je egal.

ČETVRTA ČETVRTINA

10' Panter je imao naizgled iracionalan napad, međutim završio ga je fantastičnim košem. Zvezda se odbranila, a onda Panter pogađa za tri i Zvezda dolazi do samo jednog poena zaostatka - 65:64! Zvezda je postigla 34 poena u ovih deset minuta.

8' U jednom trenutku je Zvezda smanjila na samo tri razlike, Kaudi vraća sa penala. Strpljiva je Zvezda, Asvel sve više greši, čini se da se samo čeka megapreokret. 61:57.

6' Zbog povrede Lorenco Braun napušta igru. Evidentno je da ne može da hoda Braun, pa ga je Kevin Panter zamenio. Ognjen Dobrić nastavlja sa dobrom igrom i sada je 55:48.

4' Prvi poeni Bilija Berona, Zvezda spušta na 10 razlike. Tehničku dobija Zvezdan Mitrović, a Beron iz bacanja spušta na jednocifren zaostatak. Nažalost, Lazić pravi faul, onda i on zarađuje tehničku. Asvel vraća veću prednost, sada je 55:45.

2' Otvara Zvezda karte, igra na ivici faula, izabranici Šakote nemaju šta da izgube. Smanjuju Beograđani na -14, početak poluvremena obećava.

TREĆA ČETVRTINA

Drugo poluvreme je počelo.

Kraj poluvremena. Asvel vodi 49:30 protiv Crvene zvezde nakon 20 minuta igre, jako slabo izdanje crveno-belih u dosadašnjem toku meča.

10' Maledon pogađa uz faul Brauna, sve ide od ruke Francuzima na ovom meču. Publika je na nogama non-stop, imaju razloga da budu veoma zadovoljni izvedbom svojih ljubimaca. Zvezda u poslednjem napadu poluvremena smanjuje razliku, Jovanović je pogodio za 49:30. 

8' Pejn ponovo pogađa za tri, potpuno neometan je bio, jako slaba odbrana crveno-belih. Zvezdi ističe vreme za napad u narednoj akciji, veoma konfuzno deluju u ovim trenucima. Rezultat je 44:27.

6' Žan-Šarl zakucava fantastično, zasad najlepši potez meča. Nakon mini-serije Zvezde, Francuzi ipak uspevaju da vrate veću razliku, 41:25.

4' Prvi poeni Kevina Pantera, zatim Štimac pogađa 13. poen i sada je to -11, što je daleko bolje od malopređašnjih -19. 

2' Štimac upisuje deveti poen, 32:17 vodi Asvel u ovim trenucima. Nešto je odlučnije krenula Zvezda, a Asvel je najzad počeo i da promašuje šuteve sa distance.

DRUGA ČETVRTINA

10' Lazić pogađa jedno bacanje, 28:11 je za Asvel, a nakon toga Gist preseca dodavanje, nažalost nije uspeo da napravi akciju, Francuzi su pogodili u samom kraju napada. Poslednji atak u poluvremenu je za Zvezdu, uspeva srpski tim da smanji na 30:13.

8' Lorenco Braun lepom solo akcijom vraća samopouzdanje Beograđanima, posle male serije Zvezde rezultat je 22:9. Štimac izvlači faul, pogađa jedno bacanje.

6' Šakota je dobio tehničku grešku, ništa za sada ne ide od ruke crveno-belima. Pejn pogađa za tri, Asvel ima 22:5.

4' Zvezda ne može da se osvesti od početka meča, 14:3 je rezultat. Asvel igra presing od 3/4 terena i to im za sada sjajno funkcioniše

2' Asvel otvara meč serijom 9:0. Nisu ušli košarkaši Zvezde kako treba, bez želje i načina da iskažu viziju. Odmah je reagovao Šakota tajmautom.

PRVA ČETVRTINA

20:45 Meč počinje!

Dvorana "Astrobal"

Sudije: Karlos Peruđa, Serhio Silva, Gitis Vilijus

Ekipe:

sastavi Asvela i Zvezde

Euroleague printscreen

sastavi Asvela i Zvezde, Foto: Euroleague printscreen

Košarkaši beogradske Crvene zvezde igraju od 20:45h u dvorani "Astrobal" u Lionu meč 18. kola Evrolige.

Trener Zvezde Dragan Šakota izjavio je pred meč protiv Asvela da njegov tim mora da odigra pametno i borbeno.

Šakota

Alo Nenad Vujanovic

Šakota, Foto: Alo Nenad Vujanovic

"Fizički izuzetno snažna ekipa. U svakom duelu, od plejmejkera do centra, sve je bilo u kontaktu. Koristili su veliku energiju, često se menja petorka. Na kraju taj prvi meč u Beogradu i završili su na taj način sa dve blokade, skokovima. Mi treba da se upustimo u borbu, da pokažemo da možemo da se nosimo, da odgovorimo skokom. Da zaštitimo svoj koš na pravi način i da igramo pametno u napadu", rekao je Šakota.

Identičan skor od 8 pobeda i 9 poraza imaju i košarkaši Asvela i Crvene zvezde, s tim što je beogradski tim pobedio na šest od poslednjim osam odigranih utakmica. U prvom meču u Beogradu gosti su bili uspešniji.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо