Crvena zvezda - Himki
ALO Foto: Marko Metlas
Crvena zvezda - Himki

ALO Foto: Marko Metlas

Crvena zvezda - Himki, Foto: ALO Foto: Marko Metlas

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od ALBE Berlin u okviru devetog kola Evrolige, rezultatom 92:80! Domaćin je od samog starta uspostavio svoj tempo, Zvezda ni u jednom trenutku nije bila ravnopravan rival, domaćin iz Berlina odigrao je rutinsku utakmicu i zasluženo je ostvario treću pobedu uz šest poraza, dok crveno-beli imaju pobedu manje i poraz više! U redovima šampiona ABA lige najefikasniji je bio Majkl Odžo sa 12 poena, Ognjen Kuzmić je dodao 10, dok je Bili Beron dodao devet poena.

Ništa ne oslikava trenutnu situaciju u šampionu ABA lige kao ovaj potez Brauna i Lazića (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ F.R. DATUM I VREME: 19.11.2019. 21:47 Crvena zvezda je u Berlinu protiv Albe doživela sedmi poraz u Evroligi. Andrija Gavrilović, Foto: KK Crvena zvezda Ne zna ko se šta radi. Treći poraz za manje od sedam dana, drugi u Evropi i jedan od Partizana.

Albu je do trijumfa predvodio Rokas Gedraitis sa 22 poena! Crveno-bele za dva dana očekuje gostovanje protiv Žalgirisa, dok Alba čeka Olimpijakos.

PROČITAJTE JOŠ:

ČETVRTA ČETVRTINA! 92:78

TROJKA DOBRIĆA! Loša odbrana Davidovca i laki poeni Sikme! Zvezdin plej iskoristio je svoju brzinu! Noko je izbacio Odžoa još jednom! Gidertis sjajnim poenom donosi 73:59!

Davidovac maši otvorenu trojku, ali BERON ISPRAVLJA NOVOM TROJKOM! Sjajni Noko postiže koš i preko Kuzmića! 75:62 Više od šest minuta do kraja! 

TROJKA ČOVIĆA (Sudije su pokazale da je tri, ali na semaforu su dodali samo dva poena)PA ONDA I BERONA! Noko istim potezom preko Kuzmića postiže svoj deseti poen! Braun sa poludistance smanjuje na 79:69!

Hermanson uz faul pogađa! 82:69  Davidovac polovičan sa bacanja, Giedartis novom trojkom održava prednost! Davidovac postiže poene iz igre 85:72

Domaćin ne skida nogu sa gasa 90:75! Odlična blokada Davidovca pa potom loša kontra crveno-belih! Dva uzastopna promašaja Dobrića, oba puta je uhvatio Jovanović loptu koji je opet dodao loptu Dobriću, a on je položio zicer na 20 sekundi do kraja! 90:78! Siguran sa bacanja je bio Sikma 92:78! Braun postiže koš za konačnih 92:80KRAJ

TREĆA ČETVRTINA! 67:54

Zvezda igra odličnu odbranu! Alba nije poistigla koš 3 minuta i 30 sekundi, to Zvezda nije iskoristila pa je postigla svega 2 poena (Braun), kažnjavaju Nemci trojkom Gifija! 49:38  

Dženkins sa poludistance postiže teške poene, Noko uzvraća na drugoj strani! Kuzmićmaši otvoren šut sa linije slobodnih bacanja! 51:40

Serija domaćina, Hermanson ubacuje trojku, svoju treću za 59:43! Još tri minuta do kraja! Po trojka na obe strane, za Zvezdu Čović, a za Albu Matisek! 62:48!

Nova trojka domaćina za +15! Beron maši trojku sa druge strane! 67:54 

PROČITAJTE JOŠ:

DRUGA ČETVRTINA! 46:34

Nils Gifaj je fauliran i krilni košarkaš dobija dva slobodna bacanja, 23:15. TROJKA SIKMA! 26:15 Nova trojka domaćih koji idu na maksimalnih 29:15 Gavrilović traži tajm-aut! Derik Braun prekida seriju ALBE! Noko je ugurao Odža u reket i postigao lake poene! Posle problema sa satom utakmica je nastavljena. Sikma postiže prve poene posle prekida, Odžo uzvraća na drugoj strani za 33:21. Zvezda je došla do lopte posle lošeg pasa Albe, usledila je kontra, ali Čović baca slab pas ka Dobriću. Sikma zakucava za 35:23! Rajtis iz floatera postiže nove poene! Sjajna akcija Zvezda, Čović uposlio Odžoa za njegov deseti poen tri minuta pred kraj! 37:25

Komplikuje Braun, ali Kuzmić ga ispravlja uz faul, loš period igre Zvezde! 42:28 Odlična asistencija Brauna za Davidovca, koji pogađa uz faul, 42:31. Timan pogađa sa poludistance za kraj prvog poluvremena!

PRVA ČETVRTINA! 21:15!

Kuzmić otvara utakmicu sa dva promašena šuta, dok ALBA odmah na startu pravi seriju 6:0! Zvezdin centar prekida seriju posle pik-en-rola sa Beronom! 6:2

Trojka Brauna, pa serija promašaja za tri Albe 10:7! Popio je rampu Beron, ali je Lazić sjajno sprečio kontru pa potom uposlio Kuzmića koji je lako zakucao! TROJKA HENDERSONA, vodi ALBA posle 7 minuta 16:9

Smanjuje Dobrić sa poludistance! Gifi postiže prve poene pa Erikson novom trojkom donosi dvocifrenu prednost! 21:11 Poenima Odžia i Dobrića zvezda smanjuje na 21:15!

UTAKMICA JE POČELA! 

EVROLIGA 9. KOLO!

ALBA BERLIN - CRVENA ZVEZDA

Početak utakmice: 19.11.2019, 20:00

Mesto: Berlin

Arena: Mercedes-Benz-Arena

Sudijska trojka: Boris Rižek, Ale Haliko, Sebastian Klivaz

ALBA: Mason, Gifi, Delov, Erikson, Matisek, Šnajder, Hermanson, Nikić, Ogbe, Giedraitis, Timan, Kavanoh, Noko, Sikma

Trener: Aito Garsia Reneses

CRVENA ZVEZDA: Kuzmić, L. Braun, Lazić, Faje, Beron, Nenadić, Dobrić, Dženkins, Simanić, Odžo, D.Braun i Jovanović

Trener: Andrija Gavrilović

Košarkaš Partizana udario pripadnika policije posle pobede nad Zvezdom! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 19.11.2019. 17:16 Košarkaši Partizana pobedili su Crvenu zvezdu 75:72 u derbiju sedmog kola ABA lige. Andrea Trinkijeri i Ognjen Jaramaz, Foto: Alo/Marko Metlaš Jedan detalj koji su mnogi gledaoci propustili dogodio se posle završetka utakmice, kada su crno-beli na putu ka svlačionici prišli svojim navijačima da bi ih pozdravili!

Košarkaši Crvene zvezde gostuju ALBI u okviru 9. kola Evrolige! Crveno-beli posle dva vezana i tesna poraza (ASVEL i Partizan) će pokušati da se vrate na pravi kolosek i eventualnim novim trijumfom u eliti, izbeći samo dno tabele! Protivnik im je nemačka ALBA koja je u prošlom kolu pobedila Panatinaiokos u gostima sa svega pola koša razlike, ali ni oni ne prikazuju sjajne partije na početku ove sezone, zabeležili su svega dve pobede u Evroligi, a poslednju utakmicu su izgubili u BBL ligi! Sa izjednačenim skorom jedna od ove dve ekipe će izbeći dno, dok će druga biti zakucana za njega!

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Crvena zvezda neće moći da računa na Stratosa Perperoglua i Džejms Gista koji su ostali u Beogradu, a u Berlin su pošli Derik Braun i Nikola Jovanović! Sa druge strane, Alba će igrati bez srpskog košarkaša Stefana Pena i Pejtona Sive!

PROČITAJTE JOŠ:

Trener Crvene zvezde Andrija Gavrilović uoči meča je izjavio:

"Očekuje nas još jedna teška utakmica za čiju pripremu nemamo previše vremena. Iza nas su dva meča u kojima smo bili u igri svih 40 minuta i imali šansu da ih dobijemo, ali i velika potrošnja nakon produžetka sa ASVEL - om i produžetka i derbija koji sam po sebi nosi dodatni utrošak energije. Ponovo smo u situaciji da imamo jako malo vremena, uz to dodatno i putovanje u Nemačku, kako bi spremni dočekali utakmicu sa ekipom Albe. Naša je obaveza, bez obzira na već dve odigrane utakmice u petak i nedelju, da u svaki meč ulazimo sa željom i namerom da ga dobijemo, tako je i pred utakmicu Berlinu. Znamo kako igra ALBA, i u dobrom rasoloženju čekaju ovaj meč jer su pobedili Panatianikos u Atini. Ipak naš cilj se zna“

Ovo će biti treći duel ova dva kluba, Crvena zvezda i ALBA odigrali su dve utakmice 2015. godine u TOP 16 fazi Evrolige. ALBA je slavila na svom parketu 73:68, Crvena zvezda se revanširala ubedljivom pobedom 86:69.

BONUS VIDEO

Bogosavac: Čukarički uvek ima najviše ambicije, Evropa cilj i ove godine