Braun Crvena zvezda
Alo Marko Metlas
Braun Crvena zvezda

Alo Marko Metlas

Braun Crvena zvezda, Foto: Alo Marko Metlas

Posle četiri četvrtine rezultat u susretu Crvene zvezde i FMP-a bio je nerešen (77:77) pa je pobednik odlučen u produžetku koji je na krilima Davidovca pripao crveno-belima.

Zvezda je trijumfom stigla do šeste pobede i skora 6-4 koji posle 10 kola imaju i "Panteri". Ubedljivo najraspoloženiji pojedinac u crveno-belim redovima bio je Lorenco Braun koji je za pola sata provedenih u igri postigao 25 poena i upisao sedam asistencija, pet ukradenih lopti i isto toliko skokova. Raspucan je bio i Davidovac koji je postigao 18 poena, dok je najefikasniji u redovima gostiju bio Ulubaj sa 19 poena.

Kraj utakmice Crvena zvezda - FMP 95:89

5. minut produžetka - 91:88 Ulubaj je pogodio trojku i tako ostavio nadu FMP-u.

4. minut produžetka - 89:84 Davidovac je pogodio dva slobodna bacanja za vođstvo crveno-belih, a onda trojkom nagovestio slavlje.

3. minut produžetka - 82:84 Davidovac je postigao tri poena, a Đoković je ekspresno vratio prednost FMO-u.

1. minut produžetka - 77:81 Đoković je postigao dva poena, a posle dva promašena slobodna bacanja Gista prednost gostiju je uvećao Đorđević

Kraj četvrte četvrtine 77:77 Lorenco Braun je imao šut za pobedu, ali je pogodio prvi obruč pa će pobednik biti odlučen u produžetku.

38. minut - 73:74 Gist je preokrenuo rezultat. Ipak Ulubaj očuvava dramu novim pogotkom.

37. minut - 71:72 Lorenco Braun smanjuje zaostatak Zvezde na pola koša.

36. minut - 67:69 Radanov nije uspeo da poenima završi napad gostiju, ali je neprecizan bio i Derik Braun.

35. minut - 63:69 Bili Beron postiže dva slobodna bacanja i smanjuje zaostatak. Precizan sa linije penala bio je i Lorenco Braun posle prekršaja Tejića u napadu.

34. minut - 59:69 Pecarski je pogodio za tri poena i doneo prvu prednost FMP-u. Usledili su pogoci Derika Brauna i Tejića.

33. minut - 57:64 Derik Braun je upisao ofanzivni skok, a potom i asistenciju. Gist je pogodio uz faul, ali je promašio dodatno slobodno bacanje.

32. minut - 55:64 Ponovo pogađa Tejić i donosi najveću prednost svom timu do sad. Dragan Šakota je primoran da zatraži tajm-aut.

31. minut - 55:62 Tejić je uvećao prednost FMP-a.

Kraj treće četvrtine - 55:60 Serija gostiju za vođstvo pred odlazak na odmor. Na mini seriju Pecarskog od četiri poena nadovezao se Ulubaj pa FMP ima pet poena prednosti pred poslednjih 10 minuta igre.

28. minut - 55:53 Đoković je pogodio za tri poena, ali se Dobrić revanširao istom merom pa je strateg gostiju zatražio tajm-aut pred završne minute treće četvrtine.

26. minut - 52:50 Prelepa kombinacija Lorenca Brauna i Gista. Zakucavanje koje je podiglo publiku u dvorani "Aleksandar Nikolić" na noge. 

23. minut - 48:48 Lorenco Braun je stigao do 15 poena. Serijom od osam poena režirao je povratak Zvezde i izjednačenje.

22. minut - 40:46 Ulubaj je trojkom doneo najveću prednost gostima na utakmici do sad.

21. minut - 40:43 Radanov je otvorio treću četvrtinu sa dva poena, a istom merom uzvratio je Simanić.

Kraj druge četvrtine - 38:41 Zvezda je imala četiri sekunde za poslednji napad. Šampion Srbije pokušao je preko Brauna koji nije uspeo da smanji zaostatak pred odlazak na odmor. Najefikasniji u redovima domaćina je Čarls Dženkins sa osam poena, dok su po jedan manje postigli Lorenco Braun i Filip Čović. Na drugoj strani veoma raspoložen je Stefan Đorđević koji je upisao osam poena, jedan više od Marka Pecarskog.

19. minut - 38:41 Tejić je postigao dva poena, a posle promašaja Gista, Pot je uvećao vođstvo gostiju.

18. minut - 38:37 Nekoliko grešaka na obe strane prouzrokovalo je period bez poena, a prekinuo ga je Filip Čović pogocima sa linije za slobodna bacanja.

16. minut - 36:35 Gist je odmah po ulasku u igru postigao prve poene i nastavio rezultatsku klackalicu koja traje tokom čitave druge četvrtine.

13. minut - 32:31 Raspucali su se rivali u potpunosti. Đorđević je pogodio sa distance. Najrasšoloženiji u rezovima Zvezde u drugoj četvrtini je Dženkins koji je trojkom preokrenuo rezultat.

11. minut - 27:27 Pecarski je bio polovičan sa linije penala, ali je Dženkins odgovorio dvojkom.

Kraj prve četvrtine - 21:23 Zvezda je znato bolje otvorila susret, ali je FMP uspeo da nadoknadi prednost crveno-belih od šest poena, a potom i preuzme reč i prvu deonicu završi sa dva poena prednosti.

9. minut - 19:21 Davidovac i Odžo nisu bili precizni, pa je FMP pogocima Pecarskog i Jeremića održao prednost.

8. minut - 17:17 Pogotkom Radanova gosti su stigli do prvog vođstva koj je potom neutralisao Davidovac sa dva precizno izvedena slobodna bacanja.

7. minut - 15:15 Đorđević je upisao prve poene, a posle nerealizovanog napada Zvezde, centar tima iz Železnika doneo je i izjednačenje.

6. minut - 15:11 Bili Beron je dva napada završio pogocima za dva poena. U međuvremenu je Radovanović posle ofanzivnog skoka postigao koš za goste.

5. minut - 11:8 Lorenco Braun kažnjava novu grešku gostiju i beleži nove poene. U narednom napadu je Ulubaj trojkom smanjio zaostatak FMP-a.

4. minut - 9:5 Davidovac je materijalizovao promašaj rivala i u narednom napadu, posle prekršaja Tejića, pogodio dva slobodna bacanja.

3. minut - 7:5 Kuzmić je pogodio za dva poena, a potom i dodatno slobodno bacanje. Ravali su veoma raspoloženi u uvodnim minutima.

1. minut - 3:0 Lorenco Braun trojkom otvara meč.

Utakmica je počela!

Košarkaši Crvene zvezde u okviru 10. kola ABA lige dočekuju FMP, sa željom da ostvare šestu prvenstvenu pobedu, a pred susret sa "panterima" Dragan Šakota je pozvao na oprez.

"Igramo sa timom koji je ispred nas na tabeli i sama ta činjenica izaziva maksimalan respekt. Moramo da im posvetimo punu pažnju, ali sa druge strane moramo da budemo i maksimalno oprezni, jer se radi o mladoj i vrlo talentovanoj ekipi. Takve ekipe znaju u ovakvim utakmicama da prikažu i još više od svojih trenutnih mogućnosti", kazao je Šakota.

Zvezda duel dočekuje motivisana da posle pobede u Milanu, sa trijumfima nastavi i u domaćem takmičenju, a činjenica da gostuju evroligašu bila je dovoljan razlog da strateg FMP-a biranim rečima otkrje ambicije.

"Idemo u goste evroligaškoj ekipi što je dovoljan motiv da se prikažemo u pravom svetlu. Videli smo i na poslednjoj utakmici u Milanu da Zvezda igra ozbiljnu košarku i da polako podižu formu. Zvezda je favorit u svakom meču, pa tako i u ovom, ali ćemo mi dati sve od sebe da budemo ravnopravni i nadam se da će moja ekipa odigrati još jednu odličnu utakmicu", rekao je Jovanović.

Crveno-beli su u međusobnim duelima upisali pobede na poslednja 24 susreta, a FMP je slavio poslednji put 18.5.2011. godine.

Komentari (2)

milan

08.12.2019 20:24

Baš "dramatično", he,he,heee

old delija

08.12.2019 20:29

Spala knjga na jedno slovo lorenco isti onaj Koji je trebalo biti najuren no covek ne moze da igra celu utakmicu