Nikola Jokić Džoel Embid
AP/David Zalubowski
Nikola Jokić Džoel Embid

AP/David Zalubowski

Nikola Jokić Džoel Embid, Foto: AP/David Zalubowski

Američki mediji potenciraju da je jedan od glavnih protivkandidata našem košarkašu, centar Filadelfija 76-ersa Džoel Embid.

On je dao intervju poznatom novinaru Šemsu Šaraniji koji ga je pitao da li u njegovoj glavi postoji bilo kakva sumnja da je najbolji igrač lige.

- Nema nikakve sumnje. Glavna stvar na koju sam uvek fokusiran je pobeđivanje. Kada je tako, svi pobeđujemo u timu, a kada nije onda takve stvari ne dolaze i ne mogu da budem kandidat za bilo kakvu nagradu. Moj fokus je na osvajanje titule - rekao je Embid,

Potom je detaljnije objasnijo zbog čega je baš on treba da bude najkorisniji igrač NBA lige.

- Kada je reč o MVP nagradi... Uvek šalju trojicu igrača na mene, a ja i dalje uspevam da radim ono što najbolje znam. Kada pogledate moje utakmice, igru u odbrani i sve brojeve, mislim da zaslužujem to jer igram na obe strane. Prvi smo u konferenciji. Poslednja dva MVP priznanja išla su Janisu, a on je upravo to činio, ofanzivno i defanzivno, i bio je prvi u konferenciji - istakao je centar Filadelfije.

Više puta je tokom intervjua napomenuo da je dominantan tokom cele sezone i da nema nameru da stane.

- Nepoštovanje i frustracije prošle sezone, kao i kritike Šakila O'Nila su mi otvorile oči da budem bolji i shvatim da mogu da budem bolji igrač - dodao je on.

Pročitajte još: