Dmitri Domani
printscreen
Dmitri Domani

printscreen

Dmitri Domani, Foto: printscreen

Nekadašnji direktor ruske košarkaške reprezentacije i reprezentativac te zemlje, Dmitrij Domani, osuđen je na šest godina zatvora!

PROČITAJTE JOŠ:

On je pokušao da se sakrije tako što je pobegao u Crnu Goru, ali to je prošlo poprilično bezuspešno pošto je veoma brzo vraćen u svoju otadžbinu!

U zatvoru će provesti šest godina jer je ukrao 44 miliona rubalja! To mu je pošlo za rukom jer je prebacivao novac na fiktivne kompanije koje su navodno iznajmljivale opremu za pripremu košarkaša!

Dmitrij se nalazio na vrhu lanca ljudi koj su falsifikovali račune i prenaduvali troškove za pripreme i takmičenja. Firme koje su koristili su po pravilu ili bile njihove, ili u nešto prikrivenijoj mogućnosti nekog od rođaka.

Pošto nije priznao krivicu, spas je pronašao u Crnoj Gori, tvrdio je da su ga istražitelji maltretirali i da su pokušavali da ga primoraju da optuži bivšu predsednicu košarkaške federecije Anikejvu koja je i dalje u bekstvu!

Anikejeva je uspela da pobegne iz pritvora pre dve godine, a njoj je izrečena kazna od 4,5 godina zbog utaje 42,8 miliona rubalja.

Reč je o nekadašnjem košarkašu moskovskih klubova CSKA i Dinama, koji je karijeru završio 2012. u „Crvenim krilima“ iz Samare. Za vreme boravka u SAD studirao je menadžment pa je to bio argument da mu se poveri dužnost generalnog menadžera muške reprezentacije.

Dmitrij Domani je dva puta osvajao srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu (1994. i 1998.). Posle smene Julije Anikejeve sa funkcije predsednice Ruske košarkaške federacije 2015. novi predsednik Andrej Kiriljenko je tražio da se napravi detaljna kontrola finansija. Inspektori su utvrdili da je nestalo 127 miliona rubalja.

BONUS VIDEO

Prazan stadion u Viljnusu