Hjuston Rokets
AP Eric Christian Smith
Hjuston Rokets

AP Joe Skipper

Hjuston Rokets, Foto: AP Joe Skipper

Hjuston Roketsi su pod palicom Majka D'Antonija postali jedan od najboljih timova na Zapadu. U dva navrata su igrali polufinala zapadne konferencije, jednom i finale, uvek im je jako malo nedostajalo da se domognu borbe za prsten. Ovog leta su umesto Krisa Pola doveli Rasela Vestbruka, bivši plej Oklahome se još uvek uklapa sa prvom zvedom ekipe iz Teksasa Džejmsom Hardenom, ali u Hjustonu veruju da bi ove sezone mogli da naprave iskorak.

Pod D'Antonijevim vođstvom su svake sezone ubeležili i 50+ pobeda u regularnom delu sezone, a prema informacijama iz SAD, tekuća takmičarska godina će biti poslednja za američkog trenera italijanskog porekla na klupi Roketsa. Čini se da je ovo biti poslednja prilika za D'Antonija da se domogne prvog prstena u karijeri, makar na klupi Hjuston Roketsa.

Videćemo da li će uspeti da uigra Hardena i Vestbruka i iskoristi činjenicu da su se Golden Stejt Voriorsi raspali, mada je ove sezone konkurencija na Zapadu možda i jača nego ikada, LA Lejkersi i Klipersi su napravili sjajne ekipe i glavni su kandidati za osvajanje Zapada, pa i samog prstena.