Nikola Jokić
(AP Photo/Randall Benton)
Nikola Jokić

(AP Photo/Randall Benton)

Nikola Jokić, Foto: (AP Photo/Randall Benton)

On je prokomentarisao svoj veoma slab poentetski učinak u poslednjih nekoliko nedelja, Nikola je u pobedi Denvera 129:92 postigao svega 6 poena, a čak osmorica saigrača su imala dvocifren učinak!

Da stvar bude još gora, Jokić je na poslednjih pet mečeva samo jednom imao više od 10 poena!

Sinoć u famoznam Medison Skver Gardenu je opet slabo uzimao šuteve 3/7

"Zavisi od odbrane, ako je jedan igrač na meni pokušaću da pogodim, ako me udvoje odigraću pas. Ne uspevam da pogodim šuteve, lopta neće da uđe. Možda ne šutiram mnogo, ali ni ne želim kad lopta neće da uđe", samokritičan je Jokić.

Američki novinar ga je upitao da li je učešće na Mundobasketu uzelo danak formi: "Može biti svašta", slegnuo je ramenima centar Denver i reprezentacije Srbije.

Nikola Jokić

AP Photo/Mary Altaffer

Nikola Jokić, Foto: AP Photo/Mary Altaffer

Tim iz kolorada je pri vrhu u zapadnoj konferenciji, ali nema toliku medijsku pažnju kao što imaju Los Anđeles Lejkersi i Milvoki Baksi!

"Kao prvo, ne pobeđujemo toliko mnogo kao oni. Isto se dogodilo prošle sezone, imali smo 9-1, pa smo vezali četiri poraza. Moramo biti konzistentni, ne možemo imati jednu mnogo lošu pa mnogo dobru utakmicu. Ne smemo da pravimo iste greške. Moramo da poentiramo, to je najvažnije u košarci" - smatra Nikola!

Denver je bio dominantan u Njujorku:

"Oni nisu mnogo poentirali, nadskakali smo ih, najbolji smo u ofanzivnom skoku u ligi. Delili smo loptu, nismo je često gubili kako umemo, čak i kada jesmo bilo je to kada smo imali veliku prednost. Pogodili smo dosta šuteve, imali smo mnogo igrača sa dvocifrenim učinkom. Bili smo fokusirani" - zaključio je centar naše reprezentacije!