Večiti derbi Partizan - Crvene zvezda
Alo Marko Metlas
Košarkaški derbi Partizan - Crvena zvezda

Alo Miloš Dreković

Košarkaški derbi Partizan - Crvena zvezda, Foto: Alo Miloš Dreković

 

 

Kraj meča. Partizan je savladao Crvenu zvezdu rezultatom 75:72 u sedmom kolu ABA lige.

10' Rezultat je 73:70 i poslednji minut kreće. Filip Čović smanjuje na 73:72. Ne koristi napad Partizan, crveno-beli mogu da pređu u vođstvo. Promašili su! Pejdž fauliran, pet sekundi pred kraj ima dva bacanja, nesportska je. Pogađa oba puta Pejdž, 75:72. Partizan je imao loptu, ali je Volden izgubio duel sa Čovićem i aut je za Zvezdu tri sekunde pre kraja. Tajm-aut! Izgubio je Filip Čović loptu, nagazio je liniju!

9' Nije uspeo lepo da asistira Čović, nisko je bacio u reket, ali ni Partizan ne koristi napad. Filip Čović ipak dobija dva bacanja, oba puta precizan i sada je samo +3 za Partizan.

8' Tehnička za Zvezdu, prvo je Pejdž šutirao bacanja, pa Jaramaz. 73:66. Sa druge strane Davidovac odličan, pogodio je dvojku, drži Zvezdu u životu. Gordić je izgubio loptu, veoma je besan na sudije, ali crveno-beli imaju napad.

Večiti derbi Partizan - Crvene zvezda

Alo Marko Metlas

Večiti derbi Partizan - Crvene zvezda, Foto: Alo Marko Metlas

7' Bili Beron pravi faul u odbrani, Jaramaz precizan prvi put, drugo bacanje promašuje. Gordić! Za tri! Vodi Partizan 72:66. 

6' Janković pogađa uz faul, ali ponovo promašuje slobodno bacanje. Zvezda ne koristi napad, ali Partizan gubi loptu i Braun dobija prekršaj. Pogađa jedno bacanje, 68:66.

5' Pogodio je i Partizan, ali vraća Lorenco Braun, opet je +1. Sada je 66:65 i čini se da nijedna ekipa neće uspeti da se otcepi do kraja, moguća je i penal-završnica.

Najbolji srpski teniser govorio o povredi pa izneo velike ambicije!

AUTOR: Ž. V. DATUM I VREME: 17.11.2019. 21:50 Samo da dođe Nole... Najbolji teniseri Srbije željno su u Madridu iščekivali reprezentativnog saigrača. I dočekali su ga. Konferencija Srbije, Foto: TSS Novak Đoković je danas došao u prestonicu Španije, koja će od sutra do nedelje biti domaćin finala Dejvis kupa.

4' Odžo sjajan, nezaustavljiv je u napadu! 64:62. Gordić maši za tri, a Mozli pravi faul u skoku. Izbio je manji incident na terenu. Janković je faulirao Čovića, došlo je do verbalnog sukoba Zagorca i plejmejkera Zvezde. Čović pogađa bacanje.

Na kraju tehnička Zagorac, a nesportska Davidovac. Gledaće se snimak.

3' Gordić sve bolje kada je najpotrebnije njegovoj ekipi, još jedan pogodak. Vraća Zvezda dva poena, 64:60.

2' Čović za tri! Nerešeno! Gordić vraća! Opet +3 za Partizan! Džejms Gist pravi faul u napadu, 61:58.

1' Markus Pejdž za dva, ima Partizan prednost od tri poena, 58:55.

ČETVRTA ČETVRTINA

10' Volden vraća prednost Partizanu, 56:55. Pejdž promašuje trojku, a poslednji napad u trećoj četvrtini Crvena zvezda ne koristi, ostaje 56:55.

9' Smanjila je Zvezda u potpunosti prednost Partizana, sada je 54:52. Pogađa Dženkins za tri! Vodi Crvena zvezda. 

8' Kuzmić ne uspeva nekoliko puta da iskoristi lepe situacije za koš. Janković na drugoj strani "luduje", promašio je za tri, onda skočio i izborio se za loptu. U centru je pažnje u ovim trenucima.

Prazna tribina sa gostujućim navijačima, crveno-beli prodali samo pet posto ulaznica za derbi! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/ I.Dž. - M.Dr. DATUM I VREME: 17.11.2019. 20:29 Iako je Partizan odlučio da prekine niz večitih derbija bez gostujuće publike i Crvenoj zvezdi prepusti 1000 mesta u Beogradskoj areni, crveno-bela publika je odlučila da bojkotuje pruženu ruku najvećeg rivala.

7' Rašon Tomas pogađa dva slobodnjaka, 51:48. Janković izuzetno nezadovoljan odlukom sudija da ne priznaju koš, skinuli su igrači Zvezda loptu sa obruča i arbitar je smatrao da ne bi trebalo da prizna poene. Janković pogađa teške poene! Ima i dodatno slobodno bacanje. Promašio je dodatno.

6' Jaramaz iz jako teške pozicije maši za tri, odlično Zvezda igra odbranu u ovim trenucima. Branko Lazić je u igri, pogodio je dva bacanja i smanjio prednost Partizana samo na jedan poen. Opet je promašio trojku Jaramaz, ne uspeva Partizan nikako da probije taj bedem u drugom poluvremenu. 

5' Džejms Gist je imao dva slobodna bacanja, jedno je pogodio. Prednost Partizana je sada samo tri poena, 49:46.

4' Novica Veličković je imao prelep prodor, ali lopta nije želela u koš. Nakon toga slabi napadi na obe strane, kao da su otupeli ataci Crvene zvezde koji su bili fantastični početkom drugog poluvremena.

Brutalna tuča na večitom derbiju! Intervenisala žandarmerija i privela huligane (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 17.11.2019. 21:13 Tokom košarkaškog derbija između Partizana i Crvene zvezde došlo je do sukoba na tribini gde su smešteni navijači crno-belih zbog kojeg je intervenisala i policija.

3' Majkl Odžo je pogodio uz faul, Zvezda bolje krenula drugo poluvreme. Ognjen Jaramaz je precizan oba puta sa penala, 47:42 za Partizan. 

2' Bili Beron lepo prolazi i lako završava napad Zvezde, 45:39.

1' Jaramaz pogađa posle greške Berona. Faje promašuje za tri.

Počinje drugo poluvreme.

Prvo poluvreme je završeno. Partizan vodi 43:37.

10' Beron pogađa za tri, sada je 43:37, istopila se malo velika prednost Partizana. Beron je promašio za tri, kraj poluvremena.

9' Opet dobra odbrana Čarlsa Dženkinsa. Veličković pravi faul nad Gistom koji pogađa 2+1. Sada je 43:34, prvo poluvreme je pri kraju. 

8' Janković dobar, pogodio je bacanje nakon dva poena, 41:29. Loše dodavanje Berona, agresivno igra Partizan odbranu, ali manje-više je krivica košarkaša Zvezde u ovim slabim napadima. 

7' Partizan vodi 38:26, Zagorac nije uspeo preko Dženkinsa na drugi obruč. Braun pogađa prvu trojku za Zvezdu, smanjili su crveno-beli na ispod 10 poena razlike.

6' Faul u napadu Dejana Davidovca, još jedna izgubljena lopta Crvene zvezde. Jaramaz je krenuo u prodor, ali Džejms Gist ga je faulirao. 

5' Konstantna prednost za Partizan, sada crno-beli vode 34:25. Simanić maši za tri poena, potom faul u napadu Ognjena Kuzmića. Sjajna finta Veličkovića, 36:25. 

Košarkaški derbi Partizan - Crvena zvezda

Alo Miloš Dreković

Košarkaški derbi Partizan - Crvena zvezda, Foto: Alo Miloš Dreković

4' Jaramaz neprecizan za tri poena, zatim u kontri nije pogodio ni za dva. Simanić takođe nije uspeo sa poludistance.

3' Nikola Janković daje dvojku, 32:23. Faul u napadu Majka Odža zatim. Veličković se vraća u igru, +7 je za Partizan. 

2' Zagorac daje trojku, 30:22. Prva trojka na večerašnjoj utakmici. Odžo opet fauliran, Mozlijeva druga lična. Pogodio je prvo bacanje Odžo, ne i drugo.

1' Odžo pogađa 2+1, sa druge strane Rašon Tomas ima dva bacanja, pogađa jedno. 

DRUGA ČETVRTINA

10' Zvezda smanjuje na devet razlike, Volden pravi korake, a onda Čović lagano prolazi kroz odbranu Partizana, 24:17. Pejners zaustavlja Odža, koji pogađa oba bacanja. Gordić za Mozlija, 26:19 za kraj prve četvrtine.

9' Iz izuzetno teške pozicije pogađa Rašon Tomas, 24:13. Prva dvocifrena prednost na meču.

8' Opet je +5 za Partizan, sada Pejdž pravi faul nad Dženkinsom. Precizan je bio prilikom jednog bacanja. Ipak, Partizan se razigrao u ovim trenucima, 22:13 je za crno-bele, nekoliko fantastičnih akcija i na kraju 2+1 Mozlija.

Košarkaški derbi Partizan - Crvena zvezda

Alo Miloš Dreković

Košarkaški derbi Partizan - Crvena zvezda, Foto: Alo Miloš Dreković

7' Faje maši ceo koš, dosta je već sad šutirao na ovom meču. Sa druge strane ni Zagorac nije precizan, ali Mozli izvlači faul. Rezultat je 15:10. Pejners faulira Dobrića, koji pogađa oba bacanja.

6' Gist promašuje dva bacanja. Pejdž flouter, zatim Mozli pogađa odbitak. Serija Partizana 8:0. Bili Beron pogađa 2/2 sa linije za slobodna bacanja. 

5' Volden pogađa tri slobodna bacanja, smanjuje Partizan na jedan razlike. Odlična odbrana zatim takođe Voldena, Rašon ga u nastavku akcije proigrava i Partizanov plejmejker pogađa 2+1. Njegovih šest vezanih poena, 10:8.

4' Veliki promašaj Lorenca Brauna za tri. Veličković zatim nije uspeo iz dva pokušaja, lopta nije želela u koš, 4:8 zasad.

Srpkinje savladale Albanke sa 105 razlike! I to usred Drača!

AUTOR: Alo.rs/S.M. DATUM I VREME: 17.11.2019. 17:35 - 17.11.2019. 18:12 Pa devojke, svaka čast! Košarkašice Srbije, Foto: kss Košarkašice Srbije su u Albaniji stigle do druge pobede u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, i to do jedne od ubedljivijih ikada! Albanija je ponižena na domaćem terenu, rezultatom 139:34!

3' Veličković je promašio za tri, Faje zato precizan. Veličković ipak pogađa prve poene, lep okret i sigurna završnica.

2' Faje je promašio za tri, a onda i Jaramaz, zatim i Bili Beron. Bez organizovane igre u ovim trenucima, ali i bez pogotka za tri poena. Zagorac zato gubi loptu, a kontru koristi Beron. 2:4.

1' Faje pogađa sa poludistance, Zvezda ima prvu prednost na meču. Sa druge strane Rade Zagorac sa linije penala pogađa oba i nerešeno je, 2:2.

20:00 Meč je počeo! Prvi posed lopte ima Partizan.

STARTNE PETORKE

Partizan:

Crvena zvezda:

19:30 Navijači polako pristižu na najveći srpski derbi.

navijači stižu na

Alo/Miloš Dreković

navijači stižu na "Večiti derbi", Foto: Alo/Miloš Dreković

Hala: Štark arena

Sudije: Boltauzer, Hordov, Majkić

Partizan: Zagorac, Pejdž, Gordić, Parahovski, Jaramaz, Miletić, Veličković, Birčević, Janković, Tomas, Pejners, Mozli.

Crvena zvezda: Kuzmić, L. Braun, Davidovac, Nenadić, Lazić, Faje, Beron, Dobrić, Gist, Dženkins, Simanić, Odžo.

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde od 20 sati u "Štark areni" u 7. kolu regionalne ABA lige igraju prvi ovosezonski večiti derbi.

Večiti rivali po drugi put u istoriji odigraće derbi u beogradskoj areni, prvi posle 2009. godine i polufinala završnog turnira regionalne lige.

PROČITAJTE JOŠ:

I crno-beli i crveno-beli ovaj susret dočekuju posle poraza u evropskim takmičenjima, a trener Partizana Andrea Trinkijeri smatra da druge utakmice ne mogu da se vežu za derbi.

"Derbi je uvek nešto posebno. Stvar je da zaboraviš umor, povrede, uvek nešto više imaš da daš. Oni su dobra ekipa, važna je utakmica, Veoma bih voleo da je dobijemo, ali možda bih više voleo da dobijemo one derbije koji su na kraju sezone", rekao ja Trinkijeri.

Andrea Trinkijeri

TANJUG/ TANJA VALIC/ nr

Andrea Trinkijeri, Foto: TANJUG/ TANJA VALIC/ nr

Zvezda večitom rivalu gostuje posle poraza u Evroligi od ASVEL-a u petak, a trener Andrija Gavrilović ističe da će više dana odmora biti prednost rivalu.

"Derbi je uvek neizvesna utakmica. Tako je bilo, tako je i sada. Imamo isti broj pobeda i poraza, specificno je po tome što cemo je odigrati u Areni. Imali smo tešku evroligašku utakmicu koja je rešena u produžetku i imali samo jedan dan da se osvežimo i pripremimo. Ipak, to za nas nije novitet", rekao je Gavrilović.

Đokovića ugostio muž jedne od najlepših pevačica na svetu! Veoma je značajan za svet tenisa, a niste to ni znali (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/S.M. DATUM I VREME: 17.11.2019. 17:26 Stari prijatelji. Novak Đoković, Foto: AP Photo/Michel Euler Jedan od najboljih tenisera sveta Novak Đoković stigao je danas u Madrid, gde se priključio našoj Dejvis kup reprezentaciji. Novak će, kao i ostali srpski teniseri, trenirati u "Magičnoj kutiji", gde se igra završni turnir Dejvis kupa.

Kapiten Partizana Novica Veličković očekuje tešku utakmicu, jer kako kaže, u derbiju nema favorita.

"Derbi kao derbi, nema favorita. Možda i jedina utakmica u kojoj umor ne može da bude izgovor. Derbi uvek nosi dosta emocija, dosta tenzije i naboja. Dosta igrača se prvi put susreće sa tim, ali pomoći ćemo im da se to prebaci na pozitivnu stranu i da ako uspemo, izvučemo meč u našu korist", izjavio je Veličković.

Davidovac i Dobrić

Vladimir Markovic

Davidovac i Dobrić, Foto: Vladimir Markovic

Košarkaš Crvene zvezde Dejan Davidovac ističe da je derbi novi izazov za njegov tim koji mora da zaboravi poraz od ASVEL-a.

"Pred Partizan ćemo imati malo vremena da se osvežimo i oporavimo nakon velike potrošnje protiv Asvela. Partizan svakako jeste u prednosti jer je imao dva dana više za odmor, ali ovo su utakmice u kojima nikada ne možete da kažete ko ce izaći kao pobednik, na kraju presuđuju veća želja, energija, jedna lopta i neki detalji“, zaključio je Davidovac.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо