Dušan Duda Ivković Đordi Bartomeu
Alo/Marko Meltaš
Dušan Duda Ivković Đordi Bartomeu

Alo/Marko Meltaš

Dušan Duda Ivković Đordi Bartomeu, Foto: Alo/Marko Meltaš

Evrokup je startovao, Evroliga kreće 1. oktobra. Da li će se završiti, pitanje je.

Ako se pita čelni čovek takmičenja Đordi Bertomeu onda je već sada jasno da hoće, jer on ima plan.

- Imamo plan B, ali plan A nam se više sviđa. U trenutnom okruženju teško je doneti odluke koje bi odgovarale svima, jer neki klubovi igraju sa navijačima, neki pred praznim tribinama. Bilo kako bilo, mi smo spremni na sve. Imamo niz dvorana u kojima mogu da se odigraju utakmice, a postoji i nekoliko opcija rasporeda ukoliko mečevi budu morali da se otkažu. Može da se dogodi i da se delegirane sudije promene u poslednji čas.

Imaju li čemu da se nadaju timovi iz Srbije?

 

Ove reči već slute na poteškoće, koje donosi korona.

Podsećanja radi, prošla sezona nije okončana na terenu.

- Ako situacija postane kritična, spremni smo da završimo sezonu u "balonu". Na takav scenario smo bili spremni i proteklog proleća, u maju, ali glavni razlog zašto se to nije dogodilo bila je nemogućnost timova da se kreću između zemalja zbog problema sa avio saobraćajem. Spremni smo na najgore, iako se nadamo najboljem.

Govorio je Bertomeu i o "zatvorenoj" Evroligi.

- Nikada nisam pričao da je želja da liga ima 24 tima. Želimo da ustoličimo naš biznis. Zato ćemo prihvatiti licence ASVEL-a i Bajerna. Jasno je da su Francuska i Nemačka dva važna tržišta. Zato su oni najbolji kandidati. Očekujemo uskoro i nove ekipe iz Francuske, Italije i Ujedinjenog Kraljevstva, što je još jedno veoma važno tržište za našu budućnost.

PROČITAJTE JOŠ: