Nikola Peković
O. Bunić
Nikola Peković

O. Bunić

Nikola Peković, Foto: O. Bunić

"Mi nećemo da trpe ni Košarkaški savez Srbije, ni Partizan. Juče smo razgovarali i odlučili da zadržimo pravo da igramo Evrokup. O eventualnim posledicama razgovaraćemo kad budemo znali šta je Fiba definitivno odlučila... Mislim da će tužba biti neminovna, ako Fiba ostane pri ovoj odluci. To će morati da se završi na sudu, van košarkaških terena", rekao je Peković za televiziju N1.

"Verujem da se neće završiti na ovome, biće tu nekih ustupaka i prolonigranja, videćemo", naveo je predsednik Partizana.

Fiba Evropa je suspendovala 14 zemalja sa Evropskog prvenstva i najavila je da će od Fiba tražiti da ta suspenzija važi i za globalne događaje, kao što su Olimpijske igre i Svetsko prvenstvo, jer su odredjeni klubovi odlučili da nastupaju u evroliginom takmičenju - Evrokup, a ne u Fibinom Ligi šampiona.

Košarkaški savez Srbije je potom zabranio klubovima iz Srbije da se takmiče u Evrokupu pod pretnjom suspenzije.

Partizan se, medjutim, odlučio za Evrokup.

"Juče je bio Upravni odbor koji je jednoglasno doneo odluku da se igra Evrokup. Medjutim, još nije doneta nijedna zvanična odluka prema kojoj bismo mi mogli da odlučujemo... Za sad stvari stoje tako", rekao je Peković.

Peković je naveo da bi Partizan bio u velikim problemima ako ne bude igrao u tom takmičenju.

"Imamo veliku želju da ove godine izadjemo u Evropu zbog mnogo stvari, prvenstveno zbog sponzora... Igranjem Evrokupa imali bismo velike šanse da dovedemo neke sponzore", naveo je Peković.