Andrea Trinkijeri
Alo/Marko Metlaš
Andrea Trinkijeri

Alo/Marko Metlaš

Andrea Trinkijeri, Foto: Alo/Marko Metlaš

- Prvo sam odlučio da ne želim da ostanem u Partizanu, brojni su razlozi. Posle više od 25 godina u ovom poslu verujem da imam pravo da biram sa kim želim da radim.

Ipak, crno-beli su, za njega, lepa epizoda.

Treba li Trinkijeri da se vrati u Partizan?

 

- Jedno od najvažnijih iskustava u mojoj sportskoj karijeri. Ekstremno sadržajna avantura. Jedan od najkontroverznijih izbora koje sam napravio, ali i jedan od najuspešnijih. Svega je bilo. Bilo je senzacionalno iskustvo. Stigao sam u klub koji je bio u teškoj situaciji. Uz dosta rada i pomoći navijača i njihove bezuslovne ljubavi prema klubu isporučili smo šta se tražili. Osvojili smo tri trofeja, bili spremni za još mnogo njih… Raditi u Partizanu je kao da si trener Reala ili Bajerna u fudbalu. Vodiš tim pred 20.000 ljudi. Bilo je prelepo. Kad sam dolazio svi su mi govorili da sam pijan. Iako sam znao da je to ogroman rizik.

Žao mu je što Partizan nije došao do Evrolige.

- Partizan jeste evropska košarka! Evropa ne sme da kaže ne klubu sa dva miliona navijača. Ali, oni moraju da odluče šta žele da budu.

Za Bajern je svojevremeno reako da su vanzemaljci, uljezi zbog toga što kao košarkaški kolektiv nisu ni postojali dok fudbalska sekcija nije odlučila da uđe s novcem u priču. A, sada je na klupi Bavaraca.

- Ne zaboravite da sam Italijan i da volim da se igram sa rečima. Ljudi ne razumeju da nekad nešto kažeš da bi prodao neku robu. Tada sam bio trener Bamberga, tri godine smo igrali najvažnije utakmice sa Bajernom. Pa sam malo pomogao sadržajem. Ne znači to da nemam pozitivno mišljenje o Bajernu. Samo sam zavrteo priču, da imate o čemu da pišete. Da sam rekao da nas čeka teška utakmica i neka bolji pobedi o čemu biste pisali?

PROČITAJTE JOŠ: