Andrea Trinkijeri
Alo/Marko Metlaš
Andrea Trinkijeri, Foto: Alo/Marko Metlaš

Sad već bivši trener Partizana Andrea Trinkijeri i zvanično je postao novi trener Bajerna iz Minhena, potvrdio je nemački klub. Italijan je na promociji rekao da je srećan zbog dolaska u "jedan od najvećih klubova na svetu". Ne zna se tačno na šta je mislio Trinkijeri kad je ovo rekao, pošto Bajern ni u nemačkim okvirima nije najveći klub, tek je peti po broju trofeja, a kamoli u Evropi, pa su ga mnogi na društvenim mrežama ismejali zbog ovakve izjave.

- Zaista sam srećan i ponosan što ću biti deo Bajerna, jednog od najvećih klubova na svetu. Ovde je tradicija da budete uspešni i da igrate na visokom nivou. Ne želim da govorim velike reči, onaj ko obećava, daje malo. Ali ono što mogu da kažem i obećam je da ćemo biti posvećeni i da ćemo raditi. Mnogo je posla pred nama, ali da budem iskren, ovo je savršen izazov.

Italijan je u Bajern stigao iz Partizana gde je proveo prethodne dve godine. Trinkijeri se tako vraća u Nemačku gde je bio na klupi Bamberga sa kojim je tri puta osvajao titulu. Bivši miljenik navijača Partizana je vodio i UNIKS, Kantu, Veroli, Juvekasertu, Triboldi i reprezentaciju Grčke.

PROČITAJTE JOŠ: