Andrea Trinkijeri
Alo/Marko Metlaš
Andrea Trinkijeri

Alo/Marko Metlaš

Andrea Trinkijeri, Foto: Alo/Marko Metlaš

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri rekao je danas da njegova ekipa rasterećenija ulazi u duel sa Crvenom zvezdom na startu polufinalne serije plej-ofa ABA lige, ali i da očekuje drugaciju utakmicu od svih prethodnih.

"Derbi je posebna utakmica, a derbi u plej-ofu još posebnija. Tri puta smo igrali, uvek su bile drugacije utakmice. I sada ocekujem drugačiju utakmicu. Gledam ekipu i osecam da smo rasterećeniji od Zvezde. Polufinale ABA lige je samo stanica za nas. To su moji igrači shvatili", rekao je Trinkijeri novinarima na konferenciji u hali "Aleksandar Nikolić".

PROČITAJTE JOŠ:

On je rekao da Zvezda ima odličnu ekipu i da je favorit.

"Zvezda je napravila odličnu ekipu, ekipu da se odmah vrate u Evroligu. Odavno nisam video tako talentovan tim u ABA. Oni su favoriti i za mene , za nijansu bolji od Buducnosti. Tempirali su formu, nisu imali povrede. Imaju evroligaške igrače, Lazića koji ima vise trofeja od svih drugih igrača, Covića koji uđe sa klupe i menja utakmicu".

Trener crno-belih posebno se osvrnuo na zdravstvenu situaciju u timu.

"Mi smo bili više doktori nego igrači. Gledam ekipu i drago mi je zbog onog što vidim. Ne damo se, znamo za šta se igra. Poštujem rivala, ali idemo, nema tu mnogo priče. Videćemo sutra ko će biti spreman", rekao je Trinkijeri

Italijanski stručnjak istakao je i da mu je dolazak u Partizan bio najveći izazov u karijeri.

"Mislim da nije vreme da gledam šta je bilo. Ovo je bio najveći izazov u mojoj karijeri. Sutra ne znam šta će da bude, ali ja sam ponosan trener Partizana. Mi se svaki dan pomeramo po malo, ali nije momenat o tome da pričamo. O tome ćemo na kraju sezone.", zaključio je Trinkijeri.

PREPORUČUJEMO VAM I:

Novica Veličković

Alo/M.Metlaš

Novica Veličković, Foto: Alo/M.Metlaš

Kapiten Partizana Novica Veličković rekao je da očekuje težak meč sa talentovanim rivalom.

"Svi znamo šta nas očekuje i sigurno da smo se spremali ovo. Veliki je pritisak na obe ekipe. Učinicemo sve što je do nas da pobedimo. Neće biti nimalo lako protiv talentovanog i iskusnog tima. Dacehemo sve od sebe, svoj maksimum, borbu, energiju", rekao je Veličković.

Veličković je objasnio i u kakvoj atmosferi ekipa dočekuju mec.

"Za neke momke je ovo novo, neki su doživeli taj pritisak u drugim ligama. Ja kao najiskusniji i trener, gledamo da pomognemo koliko možemo. Ja lično pritisak ne osečam toliko, on se ne oseća u svačionici".

On je objasnio i značaj prve utakmice.

"Moras da se spremiš za prvu, a na drugu i da ne razmišljaš. Specifično je to stto je na sedam dana. Ne ide glava nikom posle prve utakmice", rekao je kapiten crno-belih.

Utakmica između Crvene zvezde i Partizana igra se sutra od 19 sati u hali "Aleksandar Nikolić".