KK Partizan, Partizan, Andrea Trinkijeri
Alo/Vladimir Marković
KK Partizan, Partizan, Andrea Trinkijeri

Alo/Vladimir Marković

KK Partizan, Partizan, Andrea Trinkijeri, Foto: Alo/Vladimir Marković

Partizan se namučio protiv Borca, ali je stigao do plasmana u polufinale Kupa Radivoja Koraća. Trener crno-belih Andrea Trinkijeri je bio prilično rečit posle utakmice protiv lidera ABA 2 lige. 

- Neki put je dobro da se igrači vade iz go*ana sami. Neki put, ne svaki put. Očekivao sam baš ovakvu utakmicu. Kup je vrlo specifična stvar. Prva utakmica je uvek bila problematična, Borac je vrlo ozbiljna ekipa. Igrali su bolje nego mi. Na kraju smo dobili, ali je to samo rezultat, ništa drugo. Svake godine na kupu u celoj Evropi se dešavaju posebne stvari: Efes, Bajern, Virtus, Barselona – svi kući u prvoj utakmici. Ja to znam -rekao je Trinkijeri.

Protivnik Partizana biće pojačani FMP, koji je ranije danas bio ubedljiv protiv Dinamika. 

- Spasili smo se u teškoj utakmici, sve smo naopako napravili, od odbrane...I moramo da idemo dalje. Nisam zadovoljan, ali nema vremena, nema vremena. Ja sam očekivao još težu utakmicu, iskreno da vam kažem, jer znam u kom stanju je moja vojska, fale nam igrači...Sutra igramo tešku utakmicu, moramo sada naći energije za nju - rekao je Trinkijeri.

Stefan Birčević je morao da izađe iz igre zbog povrede zgloba.

- Možda će Lebron doći za utakmicu, Birčević – sumnjam. To je baš veliki problem, jer smo hteli rasporediti minutažu. Sad je išao na snimanje. Sumnjam, ne znam - zaključio je Italijan.