Andrea Trinkijeri
KK Partizan
Andrea Trinkijeri

KK Partizan

Andrea Trinkijeri, Foto: KK Partizan

Partizan je u dramatičnoj završnici pobedio Crvenu zvezdu 85:84 i treći put uzastopno osvojio "Žućkovu levicu".

"Mogu bez greške da kažem da obožavam Niš. Dva putovanja u Niš, dva kupa, dva puta vrat na žaru, nezaboravan grad. Zašto smo dobili ovaj trofej? Jer moja ekipa nije želela da izgubi, to je najjača stvar koju su večeras imali. Nisu želeli da se predaju", rekao je Trinkijeri novinarima posle meča.

Italijanski trener čestitao je svojim igračima na trijumfu i velikoj borbi.

"Video sam mnogo preokreta u mojoj karijeri, ali ovo minus šest na 17 sekundi pre kraja - to je bila velika priča. Čestitam svim igračima na tri jako naporna dana. Prošle godine smo imali sreću da igramo četvrtak, subota nedelja, a drugačije je ipak kad je petak subota i nedelja, bez dva igrača. Bilo je jako naporno. U poslednjih 15 minuta smo imali malo energije, a veliko srce i vraćamo se kući da se malo odmorimo sa još jednim trofejom. Igrao sam kupove u Italiji, Rusiji, Nemačkoj, ali dobiti kup u Srbiji je za mene lično velika stvar", kazao je on.

Trinkijeri se osvrnuo i na učinak svojih igrača, istakavši da su ponovo igrali kao tim.

"Meni je jako teško pričati o jednom igraču, jer su za naš sistem svi važni, a ja ne volim da je neko prevažan. Kad mu ne ide, da se mi predamo. Markus je bio fantastičan, Ogi je bio fantastičan, ali bez Zagorca i Tomasa juče...Mozli, Janković, Veličković, kako je Trifa promašio slobodno bacanje i to je važno. Igramo kao ekipa, mislimo kao ekipa i želimo da budemo ekipa. U ovom trenutku ne možemo da mislimo ni o čemu drugom, osim odmoru. Mrtvi smo, na kolenima smo, moramo da odmorimo. Biće jako teško u martu. Sada moramo da uživamo. Neka uživaju u jednom trofeju u zemlji košarke, to je jako važno", zaključio je Trinkijeri.