Trinkijeri i Veličković
Alo/Vladimir Zogović
Trinkijeri i Veličković

Alo/Vladimir Zogović

Trinkijeri i Veličković, Foto: Alo/Vladimir Zogović

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale Kupa Radivoja Koraća pobedom nad FMP-om – 85:77. Izabranici Andree Trinkijerija utakmicu su prelomili u trećoj i početkom četvrte četvrtine kada su prvi put uspeli da dođe do dvocifrene prednosti.

Partizan će u velikom finalu igrati protiv Crvene zvezde koja je posle drame pobedila Mega Bemaks. Novica Veličković predviđa uzbuđenja u završnom meču.

"Čestitam saigračima, Voldenu i Birči, koji su imali zdravstvenih problema, ali su smogli snage da igraju. U derbiju nema favorita, biće težak meč. Uvek je specifična atmosfera", smatra Veličković.

Trener crno-belih Andrea Trinkijeri nije presrećan kako je Partizan odigrao prvi deo meča.

"Imali smo najteži posao do sada. Prvo Borac, pa FMP, pa derbi. Bila je muška, nervozna, tenzična utakmica. Tvrd meč. Drugo poluvreme su moji momci igrali kako smo se dogovorili. Važna stvar, da u svakoj situaciji možeš da se adaptiraš na ono što se dešava. Poludeli smo u prvom poluvremenu, izgubili GPS, bili smo spori, teški, ali u drugih 20 minuta smo se adaptirali zahtevima utakmice."

Koliko će današnja utakmica uticati na sutrašnji derbi?

"Voleo bi da u finale dođemo u najboljoj mogućoj situaciji. Nema Gordića i Redinga. Imali smo težak period, ali smo opet u finalu. Zadovoljan sam kako smo sve to postigli i uspeli. Nema favorita, teška utakmica za sve nas. Kup branimo sa velikom željom", zaključuje Trinkijeri.