Andrea Trinkijeri
ALO!/ M.Dreković
Andrea Trinkijeri, Foto: ALO!/ M.Dreković

Košarkaši Partizana pobedili su Tofaš rezultatom 93:80 pred domaćim navijačima u okviru drugog kola Evropkupa, a Andrea Trinkijeri smatra da je utakmica bila teža nego što je očekivao!

PROČITAJTE JOŠ:

"Voleo bih da kažem da je utakmica bila teška kao što sam očekivao, ali bih vas slagao – bilo je teže. U suštini, na putu smo 25 dana, ovo je prva utakmica kod kuće i uplašili smo se. U prvom poluvremenu smo bili između, i u napadu i odbrani, a oni su vrlo dobar napadački tim i ubili su nas svojim spejsingom. Kasnili smo na sve, trojka, polaganje, trojka, polaganje. Ali, nismo se istopili, vratili smo se, odigrali dobro drugi deo druge četvrtine i posle je bila druga utakmica. U drugom poluvremenu smo prilagodili neke stvari u napadu i odbrani i na kraju smo, kada se sve sabere, zaslužili pobedu", rekao je Trinkijeri.

Ovo je bio prvi trijumf košarkaša Partizana u "Štark Areni":

"Sve je bilo novo, emocije. Prvo poluvreme katastrofa, ali drugo poluvreme...Bilo je novo za navijače, igrače, trenere, sve je bilo posebno, veliko, teško, ali...Ja sam tražio od ekipe, jer sam pretpostavio da će biti tako, da nije važno kako, ali da dobijemo ovu utakmicu i vežemo je sa pobedom u Veneciji. Nisam toliko bio fokusiran na kvalitet, koliko na rezultat", smatra Trinkijeri.

Zbog manje povrede, Rašon Tomas je propustio utakmicu:

"Ništa ozbiljno, ali je tek oktobar i čeka nas mnogo utakmica. Nisam želeo da rizikujem. Ima malu povredu kvadricepsa i mislio sam da nije pametno. Znao sam da je važan za ekipu, ali recimo da sam imao sreće"

O Zagorcu nije theo da priča:

"Ja ću pričati o Radetu kad ne bude dobro igrao. Danas treba da uživa, a ja ću da ga podržim kad ne da 26 poena", rekao je trener.

Našalio se Trinkijeri sa kapitenom crno-belih, "aha, onaj junior".

"Mladi gospodin, izvadili smo ga iz frižidera, zagrejali smo ga u Laktašima za ovo. Novica je primer šta znači košarkaška glava, kako se pripremiti i kako odigrati ovakve utakmice. U jednom trenutku je junior malo poludeo i bio kreativan u odbrani, a kod nas je dozvoljeno biti kreativan samo u napadu, pa je izmislio par rotacija sa Marsa, pa sam bio ljut, ali drago mi je zbog njegove igre", odgovorio je Trinkijeri.

Odlično su sarađivali Mozli i Volden:

"Kori je jako dobro odigrao. Vil je dobio udarac u Laktašima u leđa, nije dva dana trenirao, ali on je koristan igrač. Možda nije najtalentovaniji, ali je jako koristan igrač. Nikola Janković je imao veliku i dobru utakmicu u Laktašima, a danas mu je samo falio koš. Trebaće nam i on, važan je i on", rekao je Trinkijeri.

Smeh do suza je nastao u konferenciji, kada je novinar pitao Italijana da li je Parahovski dobro jer je delovalo da šepa.

"Dobro je. Nadam se da nisi maler", odgovorio je trener.

"Ja ne verujem u maler", uzvratio je novinar, posle čega je Trinkijeri šaljivo odgovorio: "E, pa ja verujem! Treba da odeš jedno 10 dana na Siciliju pa da se ne vratiš!"

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Ruska mafija

08.10.2019 23:32

Pobjedili su italijansku mafiju ... ruska mafija vec dugo dominira u Evropi.