Andrea Trinkijeri
Alo/M.Metlaš
Andrea Trinkijeri

Alo/M.Metlaš

Andrea Trinkijeri, Foto: Alo/M.Metlaš

Košarkaši Partizana upisali su prvu pobedu u Top 16 fazi Evrokupa pošto su na svom terenu trijumfovali sa 78:66.

"Ako postoji timska pobeda, ovo je timska pobeda. Igrali smo i odbranu i napad kao tim, držali smo kao tim i kroz greške, bili smo konzistentniji. Dobro smo im parirali u kretnji bez lopte i kada ekipu kao što je Alba zaustavite ispod 70 poena to znači da sta uradili solidan posao", rekao je Trinkijeri novinarima posle utakmice.

PROČITAJTE JOŠ:

 

 

"Zadovoljan sam kako je ekipa igrala napad i odbranu, kako se mentalno borila, bila je jako borbena fizički i mentalno celu utakmicu", dodao je Trinkijeri.

Priznaje da je atmosfera u hali "Aleksandar Nikolić" bila dobra.

"Znam da može biti još bolja, ali za mene je bila fantastična. To je za njih, a ja moram da nastavim da radim, da kopam. Ne smem da popustim ni centimetar, ako ja popustim centimetar, oni će deset metara popustiti odmah", rekao je Trinkijeri.

Ipak, s druge strane imao je i zamerku na navijače, jer su ubacivali predmete na teren tokom utakmice. Takođe, deo publike je uzvikivao ime osuđenog generala Ratka Mladića i političara Radovana Karadžića.

"Jedna stvar – ja sve poštujem i ne želim da se moje reči pogrešno shvate, mi svi želimo da malo po malo vratimo Partizan blizu onog što je bio i iz srca molim da se ne bacaju predmeti na teren. To ne prija Partizanu u ovom momentu. Mi želimo da se vratimo u važnu košarku, a ako se utakmica zaustavi pet-šest puta... Shvatam sve, ali ako može jedna mala želja, to bi bilo dosta za mene", dodao je on.