Vlado Šćepanović
Vladimir Marković
Vlado Šćepanović

Vladimir Marković

Vlado Šćepanović, Foto: Vladimir Marković

Partizan je bio na korak od Evrolige, ali zbog pojave virusa Korona, ta takmičenja nisu završena i Partizan je tu značajno oštećen. Kako preboleti tu nepravdu, kako zaboraviti te uspešne igre i kako naći motiv za novu sezonu i još bolje rezultate?

- Mi smo profesionalci i ponašamo se u skladu sa okolnostima koje su nas zadesile. Jeste nepravda, ali na te stvari ne možemo da utičemo, ne vraćamo se u prošlost. Nova sezona, novi izazovi i okrećemo se borbi za trofeje u svim takmičenjima, gde ćemo učestvovati.

Partizan ima izuzetan igrački potencijal i što je najvažnije, ekipa je uz male promene ista kao i u prošloj sezoni. Koliko je to prednost Partizana i da li su u planu još neka pojačanja?

- Prednost je velika i omogućava nam da lakše i kvalitetnije radimo jer igrači se odlično poznaju. Potpisan je i novi igrač, Amerikanac Erik Mika, ekipa je formirana za novu sezonu.

Kao igrač dali ste veliki doprinos uspesima Partizana i bili ljubimac navijača koji sada očekuju da budete još uspešniji trener. Koliki je to pritisak i da li postoji ona pozitivna trema?

- Svaki trenerski posao je odgovoran i naravno, da postoji određeni pritisak, naročito kada radite u vrhunskom klubu kao što je Partizan. Imam odlične pomoćnike i saradnike i ne sumnjam da ćemo uraditi odličan posao. U sportu nema garancija, priznaje se samo rad i rezultat.

PROČITAJTE JOŠ: