Andrea Trinkijeri
Alo!/Marko Metlaš
Andrea Trinkijeri

Alo!/Marko Metlaš

Andrea Trinkijeri, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Košarkaši Partizana večeras od 19.30 u niškom Čairu počinju odbranu trojefa u Kupu Radvoja Koraća protiv čačanskog Borca.

Trener crno-beli Andrea Trinkijeri izjavio je da je ekipa umorna i istrošena, ali da u Niš ide sa ciljem da odbrani pehar.

"Prošle godine je Kup bio početak jednog novog života. Sad je situacija drugačija. Igramo protiv instuticije, to je grad košarke, Kića, Obradović, Radmilo... Borac bi mogao da igra ABA ligu bez ikakvih problema. Biće izuzetno teško, veliko poštovanje. Igramo jednu utakmicu, pa ćemo videti", rekao je Trinkijeri.

Trener Borca Marko Marinović istakao je da meč protiv beogradskih crno-belih u četrvrtfinalu Kupu nema toliko takmičarski značaj koliko predstavlja čast i privilegiju za čačanski tim.

"Idemo na Partizan, lidera ABA 1 lige. Iako smo obezbedili ucešce u Kupu, nama to takmičenje nije primarni cilj. Ipak, ne idemo u Niš sa namerom da se unapred predamo, iako je Partizan u ovom meču apsolutni favorit. Trudićemo se koliko budemo mogli, a nadam se da ce to biti dovoljno da ostavimo dobar utisak. Od nas kao lidera ABA 2 i KLS lige ništa manje se ne očekuje”, rekao je Marinović.

U četvrfinalu Kupa Koraća danas će prvi na teren košarkaši FMP-a i Dinamika, čiji je meč na programu od 17 sati.