Andrea Trinkijeri
Alo/Marko Metlaš
Andrea Trinkijeri

Alo/Marko Metlaš

Andrea Trinkijeri, Foto: Alo/Marko Metlaš

Trener košarkaša Partizan Andrea Trinkijeri bio je zadovoljan posle pobede protiv Mega u 21. Kolu ABA lige.

"Prvo poluvreme smo mašliu neka stvari pod košem, imali smo egal. U drugom je lopta bolje išla, bili smo bolji u skoku i šutu i to je bilo dovoljno da pobedimo", rekao je Trinkijeri na konferenciji za medije posle meča.

Crno-beli osigurali su prvo mesto u ABA ligi i prednost domaćeg terene u majstoricama u plej-ofu, prvi put posle devet godina.

"Mislim da je dobar posao mojih igrača, koji su peglali celu godinu. Danas nisu bila tu trojica igrača, ali mi smo peglali i igrali isto. Moramo njima reći bravo", rekao je Trinkijeri i upitan je šta se dešava sa Radetom Zagorcem, Korijem Voldenom i Stefanom Birčevićem, koji nisu igrali protiv Mege.

"Uvek se tako desi kada se dođe 10-15 dana pred seriju. Nisu ozbiljne stvari, par zglobova, jedno rame i to je to manje više."

Trener crno-beli je tokom sezone apostrofirao da je ovo tim igrača u kojem niko ne zavisi ni od koga, a da su svi bitni, pa je upitan i da li je mu je kompliment to što se u njegovoj ekipi niko nije istakao.

"Nije. Treneri gube utakmice, a igrači dobijaju. Zadovoljan sam što ekipa igra na isti način bez tri igrača. Želimo da se brzo vrate", zaključio je Trinkijeri.