Crvena zvezda - FMP
Alo Marko Metlaš
Crvena zvezda - FMP

Alo Marko Metlaš

Crvena zvezda - FMP, Foto: Alo Marko Metlaš

Trener FMP-a Vladimir Jovanović je izjavio da svi u timu moraju biti ponosni posle teškog poraza.

"Pre svega čestitam svojim momcima na igri i trudu i na tome što nisu se predavali i uplašili. Plan utakmice je bio da dođemo u situaciju da pobedimo, mislim da smo i došli što nije lako protiv evroligaša na njegovom terenu. Neki detalji su na kraju odlučili. Mislim da smo i mi zaslužili da pobedimo i zaista mi je krivo zbog njih jer su se borili, verovali i znam da im je teško sada što su izgubili. Okrećemo se narednom protivniku i probaćemo da nastavimo da igramo dobro, bez obzira da li pobedili izgubili. I sad sam rekao igračima da moraju da budu ponosni i da su bili tim večeras. To nam je važno i nadam se da ćemo tako da nastavimo i dalje, a Zvezdi želim svu sreću", rekao je Jovanović.

Začuđujuća je bila odluka da Marko Pecarski, do tada odličan na terenu, ne bude u završnici.

"Pecarski je odigrao fenomenalno prvo i drugo poluvreme i kada podelim mislim da je više igrao u drugom nego u prvom, ako mene matematika nije izdala. U završnici nije igrao, igrali su neki drugi igrači. Odluka je bila takva, zdrav je", odgovorio je na pitanje o Pecarskom, drugom najefikasnijem igraču FMP-a.

Bivši igrač Partizana je postigao 15 poena i igra u velo dobroj formi.

"Došao je kasnije, trebalo mu je neko vreme da uhvati, što je normalno za mladog igrača, i neke zahteve i nove obaveze koje ima. Talentovan je jako i dobro trenira, dobro se ponaša i očekujem od njega da bude sve bolji i bolji. Naravno, imaće i uspona i padova i statistika i minuti će mu verovatno varirati, ali se nadam da će na kraju sezone biti bolji igrač nego što je bio kada je došao kod nas, a verujem da je to cilj i nama i njemu. Sad da mu merimo koliko je minuta igrao, nije važno, važnije je kako igra i kako se ponaša, a to radi dobro", naglasio je Jovanović i objasnio da je Pecarski trenutno više krilni centar nego centar, ali da će ubuduće moći da igra obe pozicije.

Upitan da prokomentariše to što je mladi trener koji je izabran kao pomoćnik novog selektora Srbije Igora Kokoškova, Jovanović je skromno opisao kao čast.

"Ova konferencija je posvećena utakmici između Crvene zvezde i FMP-a, a jedini moj komentar bi na to bio za večeras da je čast za svaki klub i trenera kada je deo reprezentativne selekcije", zaključio je Jovanović.