Petar Mijović
Marko Metlaš
Petar Mijović

Marko Metlaš

Petar Mijović, Foto: Marko Metlaš

Nakon meča Petar Mijović je imao potrebu da objasni emotivnu reakciju na kraju meča, kada je prilično burno proslavio veliki trijumf svoje ekipe:

- Želim da uputim izvinjenje klupi Partizana, imao sam emotivniji momenat kada se utakmica završila. Moja reakcija nipošto nije bila upućeno treneru Filipovskom i klupi rivala. Nadam se i verujem da to znaju - rekao je Mijović.

On je pohvalio poslednje pojačanje Partizana Džoša Perkinsa i istakao da je ovo bilo najbolje šutersko veče crno-belih od početka sezone.

"Što se tiče utakmice baš onakva kakvu sam očekivao. Novi igrač Perkins je u značajnoj meri podigao kreativnost Partizana. Sa podizanjem kreativnosti došli su u situaciju da šutiraju mnogo bolje, da su te pozicije mnogo otvorenije nego do sad i mislim da su večeras imali najbolje šutersko veče od početka ABA lige", dodao je trener Budućnosti.

Najviše se pribojavao igre Partizana pod košem, ali je njegov tim to uspeo da neutrališe.

KK Partizan

KK Partizan

KK Partizan, Foto: KK Partizan

"Znali smo da će sa Mikom, Tomasom, Mozlijem, sa dve dugačke trojke Zagorcem i Dangubićem to biti jedan fizički zahtevan meč. Znali smo da ako budemo kontrolisali skok da ćemo moći da se nadamo pobedi. Mi smo uglavnom kontrolisali te situacije i jasna je bila ideja da se njihov napad prebaci unutra, da se napadne sa Tomasom i Novicom", dodao je Mijović.

Na kraju se osvnuo i na dve tehničke greške koje je njegov tim dobio zaredom. Od toga je jedna svirana upravo Mijoviću.

"Moja tehnička je reakcija na dva čista faula na prenosu lopte koja nisu svirana na Nikoli Ivanoviću. Ona se nadovezala na Nikolinu tehničku pre toga. Ovi ljudi su evroligaške sudije, u žaru borbe se nešto zameri, ja sam u dobrim odnosima sa svim sudijama. Reakcija je bila malo bučnija i zaslužio sam tehničku", zaključio je on.

Budućnost več 19. januara igra protiv Cedevita Olimpije u Evrokupu, a dva dana kasnije, sa istim rivalom, takođe u Ljubljani, će odmeriti snage u odloženom meču ABA lige.

Bonus video: 

PROČITAJTE JOŠ: