Andrija Gavrilović
Alo! M.Dr.
Andrija Gavrilović

Alo! M.Dr.

Andrija Gavrilović, Foto: Alo! M.Dr.

Šef struke crveno-belih Andrija Gavrilović prokomentarisao je konstataciju da se čini u nekim akcijama da ga igrači ne slušaju i da samovoljno kreiraju u napadu.

 "Zadovoljan sam što sam zvao tajm-aut na 15 sekundi do kraja četvrte četvrtine i 27 sekundi do kraja produžetka. U prvom slučaju nije ispoštovan dogovor, Davidovac je trebalo da doda pa još jedan pik end rol. Igrači su se raširili i ostavili Davidovca u mis-meču, to nije bilo planirano. U drugom slučaju - na šest, sedam sekundi do kraja je Lorenco Braun izgubio loptu i onda smo jurili loptu po terenu", rekao je Gavrilović, objasnivši i da li su akcije u poslednjim napadima u regularnom delu i produžetku bile tražene:

 "U ovakvoj utakmici na domaćem terenu, gde bi trebalo da imamo prednost u želji, imati dva tajm-auta na kraju je prednost. Očigledno je nismo iskoristili, osim ta dva poena. Bilo je još otvorenih šuteva, slobodnih bacanja, izgubljenih lopti u kontranapadu. Uz njihovu agresivnost (Asvela) i moju odluku da dam toliko minuta jedinom plejmejkeru u ovom trenutku dovelo je do toga da kasno počinjemo napade, da nemamo završni pas, samim tim da oni dobiju na samopouzdanju i da se te dve akcije tako završe".

PROČITAJTE JOŠ:

 Upitan je i za samo četiri minuta Čarsla Dženkinsa:

"Izbor je moj. Ideja je moja. Mogu i ja da se nekad o nekog ogrešim.Ja nikako ne želim da prokomentarišem učinak npr. Nenadiča, ako nije ušao u formu pa sad treba da igra protiv agresivne odbrane. ne gmogu da ga krivim, mogu samo da mu dajem šansu ili da ga poštedim. Isto tako sa Čarslom. Nekad u Evroligi mu se dešavalo da učinak izostane. Danas smo probali sa Davidovcem da se menjaju u kreaciji, da otpuste pritisak od igrača koji prenosi loptu. U prvom poluvremenu nisam video rezultata, onda sam rizikovao sa celo drugo poluvreme odigramo sa Lorencom Braunom".

Crveno-beli izgubili posle produžetka! Da li će se oporaviti pred Partizan? (VIDEO)

Šampion ABA lige doživeo šesti poraz u Evroligi. Asvel je bio bolji 74:72 u Štark areni. Košarkaši Crvene zvezde, Foto: KK Crvena zvezda Rovoska borba viđena je u Štark Areni! Činilo se da će domaćini izdržati konstantne nalete Asvela, ali su izabranici Zvezdana Mitrovića uspeli da dođu do pete pobede u osam kola.

 Na večerašnjoj utakmici nije bilo Derika Brauna, Filipa Čovića i Stratosa Perperoglua. Grk je poznat kao igrač bitnih utakmica, a njega neće biti ni u narednom susretu sa Partizanom:

 "Nedelju dana je trenirao, opet ga je bolelo...Probalo se sa jednim tipom terapija, videćemo da li će menjati na nešto drugo. Nema šanse da se vrati sutra", navodi Gavrilović, a o Partizanu će tek razmišaljti sutra:

"Večeras razmišljamo o onme što je večeras bilo. Sutra razmišljamo o Partizanu. Imamo taj dan da interno analiziramo šta je bilo loše večeras. Nemoguće je ujedno se pripremiti za narednog protivnika, ali učinićemo šta možemo. Derbi je 50:50 i najvažnije je ko uđe bolje u tu utakmicu"

 

 

BONUS VIDEO:

Dušan Tadić besan nakon Luksemburga: "Ne može bez trčanja da se igra"