Duško Vujošević
Aleksandar Dimitrijević
Duško Vujošević

Aleksandar Dimitrijević

Duško Vujošević , Foto: Aleksandar Dimitrijević

Uprkos ozbiljnim zdravstvenim problemima, legendarni košarkaški trener bez straha gleda istini pravo u oči. U razgovoru za „Alo!“, potpuno otvoreno, kaže da je spreman čak i na transplantaciju bubrega, koja bi mu omogućila kvalitetniji život.

Nije tajna da je poznati stručnjak već nekoliko dana na dijalizi na odeljenju nefrologije i, logično, razmatra se mogućnost i transplantacije bubrega.

- Kako ste?

- Dobro sam.

- Vaš problem bi rešila transplantacija bubrega?

- Tako je.

- Kada su vam lekari predočili i tu mogućnost, da li ste se uplašili?

- Ne. Ne plašim se. Kod problema sa bubrezima presađivanje je najbolje rešenje, ali to nije lako izvodljivo jer treba pogoditi tajming i sačekati pravu priliku. Dakle, to nije u planu u nekoj bliskoj budućnosti. Biću sposoban za kvalitetan život i rad zahvaljujući nekim drugim tehnikama lečenja. Tako ću sačekati i mogućnost transplantacije bubrega.

- Da li ste već razmišljali o tome kuda biste otišli na operaciju?

- Sine, to je moja privatna stvar. Da li će to biti u Francuskoj ili na nekom drugom mestu, to ćemo videti.

- Po izlasku iz bolnice, pre novih obaveza u Limožu, hoćete li ići na more u Herceg Novi, jednu od vaših omiljenih destinacija?

- Možda na dva, tri dana, ali za mene nema kupanja ove godine - uz osmeh će Vujošević.

Iz Partizana bolje da mi ne dolaze u posetu!

Za mnoge je skandalozno i sramno to što se ni tokom četvrtog dana Vujoševićevog boravka na VMA niko iz aktuelnog rukovodstva Partizana nije setio da ga pita za zdravlje, a kamoli da dođe u posetu. Legenda crno-belih to komentariše u svom stilu: - Na moje veliko zadovoljstvo, niko od čelnika Partizana mi nije bio u poseti. Ljudi su shvatili da mi njihovo prisustvo ne bi prijalo jer mi je u ovoj situaciji potreban mir. Oni dobro razumeju da mi taj mir ne donose. Onaj ko je bio i ko me je obradovao je - Miša Tumbas. Miša na mene deluje uvek superpozitivno. U teškim situacijama najviše volim njega da vidim. Bili su mi u poseti bivši igrači. Vladimir Lučić i Dragan Milosavljević su me obišli još prvog dana, u subotu. Milenko Tepić se stalno interesuje telefonom, kao i neki drugi košarkaši. Treba li podsećati da je Duško Vujošević Partizanu doneo nestvarna 23 trofeja...

Komentari (2)

OSMEH

07.07.2016 06:27

Misa je covek sa Decjom Dusom!A,takve Duse vole iskreno,bez rezerve i nikada ne lazu!Blago svakome ko nekog takvog ima uz sebe. Ostali svi su bezvredan svet i potrosna lako kvarljiva roba!Zelim vam brz oporavak! Dok je veka ima i leka!

GLUMICA

07.07.2016 09:43

procitah negde da onaj jadnik u pozitivnom smislu Misa Tumbas, hoce da mu da bubreg....sta da mislim jos ne znam...?