Milan Tomić
Alo/Marko Metlaš
Milan Tomić

Alo/Marko Metlaš

Milan Tomić, Foto: Alo/Marko Metlaš

Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić, pred meč drugog kola Evrolige protiv Fenerbahčea, rekao je da od svog tima očekuje veliku borbenost.

"Sutra igramo utakmicu protiv jednog od najboljih evroligaških timova. To je jedna ekipa koja svake godine ima cilj da osvoji Evroligu. Dosta su se pojačali, doveli su jednog od najboljih bekova De Kola, tu je Vesterman, Slukas...", rekao je Tomić na konferenciji za medije.

PROČITAJTE JOŠ:

Daćemo, dodao je, sve od sebe da pokušamo da ih dobijemo.

"Prošle godine nam je bio cilj da se vratimo u Evroligu, a ove godine, možda su tu jači klubovi, ali naša velika prednost je 18.000 ljudi u Areni koja ne može da se poredi da sa budžetima drugih ekipa. Igraćemo borbeno, daćemo sve od sebe", rekao je Tomić.

Istakao je i da će koncentracija biti važan faktor na sutrašnjoj utakmici.

"Tražiću od igrača 40 minuta koncentracije, jer ako u Evroligi i dva minuta bude pad u igri, dovoljno je da se izgubi utakmica. Moramo da buddmo koncentirsani 40 minuta i da odradimo naš posao najbolje i da bismo došli do pobede."

Tomić je kazao da se igra tima Željka Obradović ne razlikuje dosta u odnosu na prethodne sezone i dodao da svaka ekipa ima slabosti i da u košarci ne postoji tim koji ne može da pobedi, kao i da će pokušati da iskorite te slabosti rivala.

Crveno-beli će meč igrati u beogradskoj Areni, a Tomić je pozvao navijače da dođu u što većem broju.

"U Areni sam jednom imao priliku da budem gost sa Olimpijakosom. Tada je bilo 20.000 ljudi. To je nešto što se pamti. Pozivam navijače da dođu u što većem broju. Biće nam šesti igrač na terenu".

Ognjen Kuzmić, Foto: Marko Metlaš/Alo!

Tomić je upitan i o stanju centra Ognjena Kuzmića.

"Počeo je da trenira sa ekipom, ide sve na bolje. Ne mogu da kažem kada će se priključiti ekipi, ali biće uskoro", zaključio je Tomić.

Meč između Crvene zvezde i Fenerbahčea igra se sutra od 19 sati.

BONUS VIDEO

Fudbaleri Zvezde pozdravljaju navijače na Jarinju