Milan Tomić
Alo/V.Marković
Milan Tomić

Alo/V.Marković

Milan Tomić, Foto: Alo/V.Marković

Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić prepustio je Budućnosti ulogu favorita u derbiju ABA lige u Beogradu.

"Očekuje nas još jedan derbi ove sezone u ABA ligi, protiv ekipe koja je evroligasaka po kvalitetu, što se tiče stranaca i domacih igrača. Dovođenjem trojice novih, od koji je Bitadze prospekt za NBA, Kol bivši NBA igrač i Bela pokazali su da su njihove ambicije izuzetno visoke. Ne treba zaboraviti da su pobeđivali Baskoniju, CSKA i Barselonu, i zato su uzimajući sve u obzir favoriti u ovoj utakmici", rekao je Tomić za klupski sajt.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Mohamed Faje nije potpuno spreman, dok je Aleksa Radanov iskreno zglob na treningu, ističe Tomić.

"Daćemo sve od sebe, ali moramo da odigramo pametno svih 40 minuta i uz pomoć navijača dobijemo ovu utakmicu", rekao je trener crveno-belih.

Američki košarkaš Bili Beron dodaje da veoma respektuje ekipu iz Podgorice.

"Budućnost je dobar tim, sastavljen od puno iskusnih stranaca, od kojih su pojedini imali zapažene uloge i u NBA ligi. Nema sumnje da nas očekuje težak posao, posebno jer sada već imaju i određeno iskustvo igranja u Evroligi, ali se i bore za što bolju poziciju na tabeli, posebno nakon dva poraza u Zagrebu i Novom Mestu. Moramo dobro da se pripremimo i odigramo čvrstu utakmicu kako bismo godinu završili pobedom. Biće nam treći međusobni meč ove sezone, ali su znatno izmenili sastav, doveli još kvalitetnih i iskusnih igrača, tako da će biti potpuno drugačije", rekao je Beron.

Utakmica 13. kola ABA lige Crvena zvezda - Budućnost igra se sutra od 19 sati u hali "Aleksandar Nikolić".