Dejan Tomašević
Alo/Marko Metlaš
Dejan Tomašević

Alo/Marko Metlaš

Dejan Tomašević, Foto: Alo/Marko Metlaš

Legendarni košarkaš Dejan Tomašević prisetio se prelaska iz Crvene zvezde u Partizan 1995. godine. Zajedno sa njim je u redove crno-belih otišao i Ljuba Vidačić.

Očekivano, ovi transferi nisu prošli bez potresa.

Tomaševićeva naredna destinacija bila je podgorička Budućnost, u koju je otišao 1999. godine.

"Trebalo je zapravo da odem u AEK, imao sam bolju ponudu i otvoren poziv Dude Ivkovića. Međutim, pre toga sam dao reč ljudima iz Podgorice. Ne kajem se, bio je to jedan od najlepših perioda moje karijere, došli su još i Rakočević, Brkić, Kuzmanović… Iza nas su ostali vredni rezultati. Sećam se one fantastične sezone u kojoj smo odigrali 30 utakmica bez poraza. I danas se često čujem sa nosiocima tog ambicioznog projekta, sa Veskom Barovićem i Danilom Mitrovićem", kaže Tomašević.

Dejan Tomašević

ALO Foto: Marko Metlas

Dejan Tomašević, Foto: ALO Foto: Marko Metlas

Tomašević je govorio i tome zašto je napustio mesto Generalnog sekretara KSS.

"Zato što sam se tako dogovorio sa samim sobom. Ubedio sam sebe, i nisam pogrešio, da je posle toliko godina rada moja misija u KSS završena. Takođe, shvatio sam da porodica i ja ne možemo da živimo od plate u Savezu, a kako nisam čovek koji u isto vreme hoće i misli da može da radi dva posla istovremeno, najbolje je bilo da odem. Bezgranično sam zahvalan ljudima s kojima sam radio i sarađivao, bili smo tim, rad u KSS je bio značajno iskustvo za mene. Radujem se što mogu da kažem i to da iz svega izlazim kao bolji čovek.", zaključio je Tomašević.