Dejan Tomašević
Alo/Marko Metlaš
Dejan Tomašević

Alo/Marko Metlaš

Dejan Tomašević, Foto: Alo/Marko Metlaš

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević čestitao je Turgaju Demirelu na izboru za prvog čoveka FIBA Evropa i poručio je da će i u budućnosti nastaviti da se zalaže za pozitivne promene u košarci.

Demirel je danas u Minhenu ponovo je izabran za prvog čoveka FIBA Evrope i na toj funkciji ostaće do 2023. godine.

Jedan od kandidata u ovim izborima bio je Tomašević, koji nije dobio dovoljnu podršku delegata Generalne skupštine.

"Tokom karijere sam naučio da su porazi, baš kao i pobede, sastavni deo sporta kojim se bavim i da treba iz obe situacije izvući ono dobro, pozitivno, i nastaviti dalje uzdignute glave. Tako i sada, želim da čestitam Turgaju Demirelu na reizboru za predsednika FIBA Evropa i da mu poželim sve najbolje tokom narednog mandata", rekao je Tomašević za sajt KSS.

Dejan Tomašević

Zoran Ilić

Tomašević se zahvalio svima koji su ga podržali tokom kampanje.

"Zahvalio bih se predsedniku KSS Predragu Daniloviću, mojim saradnicima i velikom broju ljudi koji su verovali u moj program. Nema mesta razočaranju, već samo optimizmu, jer je moja kandidatura bila samo početak i prvi korak ka promenama na bolje koje su neophodne zarad daljeg razvoja košarke. Nastaviću da se zalažem za razvoj košarke kako u Srbiji, tako i u Evropi", rekao je on i dodao da želi da savezi u regionu podignu saradnju na viši nivo.

"To moja misija od koje ne odstupam, bez na obzira na trenutnu funkciju ili poziciju. U narednom periodu ću se fokusirati na žensko Evropsko prvenstvo, čiji je Srbija domaćin, kao i na Svetsko prvenstvo za košarkaše u Kini, jer su ta takmičenja naš trenutni prioritet", zaključio je Tomašević.