Dragan Šakota
Alo Marko Metlas
Dragan Šakota

Alo Marko Metlas

Dragan Šakota, Foto: Alo Marko Metlas

Trener košarkaša Crvene zvezde Dragan Šakota rekao je da će njegov tim imati veliki izazov u meču 21. kola Evrolige protiv Barselone.

Crveno-beli na sutrašnjem meču neće moći da racunaju na Dejana Davidovca, Marka Jagodića Kuridžu, Filipa Čovića i Stratosa Perperoglua, a u Kataloniji neće igrati ni kapiten Branko Lazić, koga je "slomio" virus.

"Vidite da program ide i tu nema stajanja. Mi smo odigrali utakmicu protiv Cibone odgovorno, koliko je bilo potrebno da se pobedi i da se zadrži koncentracija. Barselona je veliki izazov, ekipa iz gornjeg dela Evrolige. Mi nažalost, ne možemo da računamo na petoricu igrača, tako da nas to malo obeshrabruje, ali nadam se da ćemo rasterećeno odigrati jednu jednu dobru utakmicu", rekao je Šakota za klupski sajt.

Trener ekipe sa Malog Kalemgdana objasnio je i šta će biti ključno u ovom susretu.

"Uvek sam govorio da imam jedan izuzetan respekt za sve španske ekipe, a Barselona i Real su dve najkvalitetnije koje su pokrivene na svim pozicijama sa izuzetno visokim igračima i na spoljnim pozicijama. Od pleja Hange, koji je preko dva metra, do trojki koji su do visine centra, gde oni mogu jako često da preuzimaju i da pokrivaju skokove sa tim spoljnim pozicijama. To je jedan kvalitet kojem mi u ovom trenutku ne možemo da pariramo. Sa velikim entuzijazmom i rasterešćenošću možemo da odigramo kvalitetnu utakmicu, što je vrlo bitno. Nikad se ne zna. Tako treba razmišljati. Da u svakoj utakmici gledamo šansu koja nam se ukaže”, zaključio je Šakota.

Dragan Šakota

Alo Marko Metlas

Dragan Šakota, Foto: Alo Marko Metlas

Košarakaš crveno-belih Nikola Jovanović rekao je da ekipa pokušati da napravi iznenađenje.

“Barselona je jedan od favorita u Evroligi. Igraju fenomenalno, ali opet ne treba ići tamo sa belom zastavom. Mislim da možemo da napravimo iznenađenje, da ih usporimo u tranziciji, da svedemo igru i igramo u nekom našem sporijem ritmu i da tražimo tu neku šansu. Siguran sam da neka želja i dodatna motivacija kada se igra protiv kluba kao što je Barselona neće nama nedostajati, bez obzira na dosta problema i da ćemo napraviti dobar rezultat”, rekao je Jovanović.

Meč između košarkaša Barselone i Crvene zvezde igra se sutra od 21 sat u dvorani Blau Grana.