Nikola Jokić, Denver Nagets
Tanjug/AP
Nikola Jokić, Denver Nagets

Tanjug/AP

Nikola Jokić, Denver Nagets, Foto: Tanjug/AP

Reč je o Ostinu Riversu (28) koji je krajem marta dobio  otkaz u Njujork Niksima, a sada bi mogao da stigne u Kolorado kao pojačanje Denvera. 

Povreda Džamala Mareja u finišu meča protiv Golden Stejta šokirala je sve fanove Nagetsa, a procene nisu optimistične. Pokidao je ligamente u levom kolenu, što znači da je sezona gotova za njega.

Bivši organizator igre, odnosno igrač sa pozicija jedan i dva, Nju Orleansa, Klipersa, Vašingtona, Hjustona i Njujorka sada je slobodan igrač i kao takav velika želja Denvera.

Ostin Rivers

EPA/Erik S Lesser

Ostin Rivers , Foto: EPA/Erik S Lesser

Ostin Rivers izabran je 2012. godine kao deseti pik na draftu, a tokom skoro decenije u NBA ligi postizao je prosečno preko devet poena. Uz to ima 2,3 asistencije i 2,1 skok po meču, a u pet sezona igrao je i plej-of. Ove sezone Ostin odigrao je 21 meč u dresu tima iz Njujorka.

Inače,  on je sin legendarnog Doka Riversa, čoveka koji je prvo 13 godina bio igrač, a od 1999. godine i trener u NBA ligi.

Njih dvojica sarađivali su u Klipersima, a sadašnji trener Filadelfije od najvećih uspeha u karijeri ima Ol-star nastup kao igrač 1988. godine i titulu kao strateg sa Bostonom 2008. godine.

Pročitajte još: