Kobi i Vanesa Brajant
EPA/Armando Arorizo
Kobi i Vanesa Brajant

EPA/Armando Arorizo

Kobi i Vanesa Brajant, Foto: EPA/Armando Arorizo

Planeta tuguje za Kobijem Brajantom, a nema sumnje da je trenutno najteže izabranici njegovog srca, Vanesi. Ona je pored supruga izgubila i ćerku Đijanu, a malo je poznato da je pre nekoliko godina izgubila još jedno dete.

To je bio prilično težak događaj za porodicu, ali ju je i dodatno ojačao.

Više testova zrelosti i ljubavi su prošli u ranoj fazi, Vanesa je bila uz Kobija čak i na konferenciji za medije kada je raskrinkana afera u kojoj je košarkaš optužen za silovanje.

"Ti si moja kičma, moj blagoslov, deo mog srca, vazduh koji dišem. Ti si najjača osoba koju znam, ne znaš koliko mi je žao što sam te doveo u ovu situaciju, i tebe i našu porodicu", rekao je Kobi uz suze.

Slučaj je definitivno okončan 2004. kada je žrtva odbila da svedoči, a vansudskim poravnanjem je sve okončano.

Kobi i Vanesa Brajant

AP/Evan Agostini

Kobi i Vanesa Brajant, Foto: AP/Evan Agostini

Ipak, skandal je i dalje uticao na Vanesin život, Kobi je kasnije priznao da je Vanesa imala pobačaj u ranoj fazi 2005. godine. Krivio je sebe za gubitak deteta, smatrajući da je Vanesa pretrpela veliki stres koji je uticao i na trudnoću.

"Trebalo je da gradimo svoju porodicu. A zbog moje greške, zbog ove teške godine, izgubili smo bebu", govorio je Kobi.

Što se tiče kluba, u Stejpls Centru, Vanesa je bila kao kraljica. Kobi se potrudio da uživa poseban tretman kakav druge supruge košarkaša nisu imale. Poznato je da tunel koji vodi od svlačionice do parketa ima limitiran prilaz što se tiče ostalih ljudi, za Vanesu to nije važilo, mogla je da se nađe u ovom prostoru.

Kobi i Vanesa su četvrtu ćerku dobili u junu 2019. godine, mnogi su mislili da par želi ovde da se zaustavi, ali je Kobi ostavio otvorena vrata za novo dete.

"Mislim da ona želi dečaka čak više nego ja. Volim što imam ćerke, ushićen sam zbog toga. Ona želi dečaka jer želi da on bude mamin sin, mezimac. Govorila je "hajde vidi da li možeš doći do klač šuta, dao si mi ćerke, probaj da napraviš i sina"."

Kobi i Vanesa Brajant

EPA/Larry W Smith

Kobi i Vanesa Brajant, Foto: EPA/Larry W Smith

Brajant se divio majčinstvu svoje supruge, na Dan majki joj je prošle godine uputio važnu posvetu.

"Volimo te, hvala ti na svemu što činiš za našu porodicu. Ti si temelj svega što imamo, draga."

Samo 18 dana pre tragedije, Kobi je u jednom podkastu govorio o karijeri i privatnom životu. Ispričao je i jednu anegdotu koja govori o posvećenosti i ljubovi čak i kada se neke sitnice i problemi nađu na putu.

"Videli smo parove starijih ljudi, imali su oko 85 godina, pogledamo ih i kažemo, "o Bože, kako sladak par". Odem da pričam sa njima, želim da saznam mnogo o njihovoj ljubavi, a jedan kaže: Da, super je, ali ona me je sinoć izbacila iz kreveta, spavao sam na kauču. A onda sam ja razmišljao o tome kako ni to ne menja ništa."