Večiti debi - Stop nasilju nad ženama
StarSport
Večiti debi - Stop nasilju nad ženama

StarSport

Večiti debi - Stop nasilju nad ženama, Foto: StarSport

Front za podršku rodnoj ravnopravnosti i borbi protiv nasilja nad ženama u Srbiji postao je još širi i jači! U suzbijanje ove društvene pošasti, zajedno sa Koordinacionim telom Vlade Srbije uključila se i kompanija Mozzart, regionalni lider u oblasti priređivanja igara na sreću.

Pročitajte još:

Akcija kojom su ovaj privredni gigant i resorno državno telo najavili saradnju odigrala se uoči i tokom večitog košarkaškog derbija u Štark areni,uz podršku KK Crvena zvezda i KK Partizan, čiji su igrači na parket izašli u majicama "Stop nasilju nad ženama".

Večiti debi - Stop nasilju nad ženama

StarSport

Foto: StarSport

"Nasilje je ogroman problem koji pogađa svako društvo u celini. Koordinaciono telo, ali i druge državne institucije su tu da uspostavljaju institucionalni i zakonodavni okvir, ali ako se ne uključe i svi ostali društveni akteri, nećemo postići rezultat. Drago mi je da su se posle fudbalskih klubova Crvena zvezda i Partizan i naši najtrofejniji košarkaški klubovi uključili u kampanju i da zajedno sa kompanijom Mozzart, jednom od društveno najodgovornijih u Srbiji možemo da pošaljemo poruku da je nasilje nad ženama nedopustivo.", izjavila je potpredsednica Vlade, Zorana Mihajlović.

Pognute glave i bez reči napustili halu, Čović jedini smogao snage da se obrati (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ F.R. DATUM I VREME: 17.11.2019. 23:00 - 17.11.2019. 23:10 Drugi poraz u tri dana. Košarkaši Crvene zvezde, Foto: Alo! N. Lazić Košarkaši Crvene zvezde su iz svlačionice otišli pravo na izlaz Štark arene bez izjava za medije. Crveno-belim su dva puta u tri dana doživeli teške poraze u Beogradu.

Na poluvremenu su dame iz publike šutirale na koš sa linija penala gde je za svaki pogođen koš kompanija Mozzart donirala po 10.000 dinara. Na ovaj način prikupljeno je 150.000 dinara za pomoć deci iz sigurnih kuća.

Koviljka Lončar, generalni direktor, Mozzarta kaže da čak 70% zaposlenih u kompaniji Mozzart čine žene, dok je u menadžmentu 40% žena.
"Borba za rodnu ravnopravnost i potiv nasilja nad ženama je prirodno proistekla iz našeg dugogodišnjeg društveno odgovornog rada. Ovo je prva u nizu akcija koje ćemo raditi sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost na promociji rodne ravnopravnosti, edukaciji i osvešćivanju povodom problema nasilja nad ženama. Drago nam je što je Koordinaciono telo našu kompaniju prepoznalo kao partnera u svojim nastojanjima da se ovaj problem u društvu što više suzbije."

Večiti debi - Stop nasilju nad ženama

StarSport

Foto: StarSport

Kampanja koju su Mozzart i Koordinaciono telo za rodnu ravnu ravnopravnost pokrenuli šalje jasnu poruku - odgovornost svih nas je da ne zatvaramo oči pred nasiljem, već da nasilnike prijavimo i žene ohrabrimo da se protiv nasilja bore.

Bonus video: Andrija Gavrilović posle poraza Crvene zvezde u večitom derbiju