VREME PROMENA! SVAĐA OKO BUDŽETA KUMOVALA OSTAVCI Šta se krije iza odlaska Dejana Tomaševića s mesta generalnog sekretara KSS

„Sport plus“ saznaje da je dosadašnji gensek napustio Savez posle sukoba s Predragom Danilovićem, predsednikom KSS, u vezi s raspodelom novca tokom sledeće fiskalne godine.

Dejan Tomašević
Dejan Tomašević, Foto: Zoran Ilić

Dejan Tomašević više nije generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije. Bivši reprezentativac poslao je pismo Predragu Daniloviću, predsedniku KSS, i članovima Upravnog odbora Saveza, u kojem je kao razlog ostavke naveo „lične razloge“ uz objašnjenje da „ostaje na raspolaganju Košarkaškom savezu Srbije kao v. d. generalnog sekretara do izbora novog“.

Tomašević je na mesto generalnog sekretara došao 2015. godine, posle dela karijere koji je proveo u Savezu kao potpredsednik KSS zadužen za takmičenja. Nedavno je bio i kandidat za predsednika FIBA Evrope, ali je izgubio od Turčina Turgaja Demirela koji će ostati na toj funkciji sve do 2023.

Predrag Danilović
Predrag Danilović, Foto: Grand foto Vladimir Markovic

Pročitajte još

Ali, zbog čega je naizgled iz vedra neba stigla vest da je Tomašević napustio Savez? Deluje u najmanju ruku neobično da se sve dešava samo nekoliko dana pošto je KSS, uz veliku pomoć države Srbije, dobio organizaciju kvalifikacionih turnira i u danu kada su „orlovi“ dobili novog selektora posle velike sportsko-diplomatske misije u SAD i postizanja konačnog dogovora sa Igorom Kokoškovim.

- Svemu je prethodila velika svađa sa Predragom Danilovićem. Njih dvojica su se sukobili oko budžeta za sledeću godinu, Tomaševićeve ideje nisu usvojene i on je odlučio da podnese ostavku - objašnjava za „Sport plus“ naš izvor, koji je veoma dobro upućen u dešavanja u kući košarke.

Bio u Srbiji, pa uzeo novo državljanstvo i sve odbio zbog nje, sada je tragedija udarna vest u zemlji

AUTOR: Alo.rs/S.M. DATUM I VREME: 20.11.2019. 22:12 - 20.11.2019. 22:26 Neka joj je večna slava. Leti Spasojević, Foto: Twitter/Spaso_87 Crnogorac Ilija Spasojević jedna je od najvećih zvezda fudbalske lige Indonezije, ali sada se našao u centru javnosti zbog velike tragedije. Naime, Spasojevićeva supruga Leti preminula jutros posle kraće i teške bolesti.

Iako su to demantovali u nekoliko navrata, odnos Danilovića i Tomaševića, nekadašnjih saigrača u reprezentaciji, odavno je narušen. Govorkalo se da je bilo povišenih tonova posle mečeva na Svetskom kupu u Kini. Danilović je u obraćanju medija posle završenog SP na kome je Srbija više demantovao priču o tome da se sukobio sa tadašnjim selektorom Đorđevićem.

- Načuo sam da je lakše doći do Kim Džonga nego do mene i da sam o prijatelju Saletu Đorđeviću govorio pogrdno, pa da sam se sukobio s Tomaševićem, da razjasnim. Svako obraćanje tokom prvenstva bilo bi narušavanje selektorovog autoriteta. Tumačilo bi se tako s pravom, da je rad iza leđa selektoru. Sada Saletu, sutra drugom nekom. Dovoljno sam iskusan i pametan da takve stvari znam i naučio sam da to ne radim. Gospodo, moram da vas razočaram, nisam imao konflikt, niti sam prijatelju i saradniku bilo šta ružno rekao - objasnio je Danilović sredinom septembra.

Bilo kako bilo, od sada bez Dejana Tomaševića na mestu generalnog sekretara KSS.

BONUS VIDEO:

Mlađan Šilobad ekskluzivno za ALO! posle pobede Partizana i prolaska u top 16!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi