Darko Miličić I Milan Pavkov
Instagram/officialdarkomilicic
Darko Miličić I Milan Pavkov

Instagram/officialdarkomilicic

Darko Miličić I Milan Pavkov, Foto: Instagram/officialdarkomilicic

Nekadašnji košarkaš Detroit Pistonsa Darko Miličić (35) izabran je 2003. godine kao drugi pik na NBA draftu ispred Krisa Boša, Karmela Entonija, Dvena Vejda.... Međutim, korpulentni centar nije uradio ono što se od njega očekivalo, ali jeste osvojio prsten. Da je ostavio traga u Americi govori i činjenica da nekadašnji saigrači i dalje pričaju o njemu.

- Mislim da mu je, kao i meni, bilo teško da igra u tako jakom timu. Ekipa je već bila elitna, a Darko nije video ulogu u kojoj može da se razvija - rekao je Aleks Ejker u podkastu "Basketball Network".

On je istakao da stariji saigrači, a pre svega Rašid Valas nisu imali obzira prema mlađim kolegama.

- Svaki dan je igrao protiv Rašida Valasa, koji najviše provocira i pokušava da te izbaci iz takta. Darko je bio jako mlad i nije bio spreman za to svakog dana. Kada odrastate u LA-u ili bilo gde u Americi, na svakom basketu ćete čuti ljude koji neverovatno mnogo provociraju. Za njega je to bilo previše - smatra Ejker.

Darko Miličić

Blic/Marko Metlaš

Darko Miličić, Foto:Marko Metlaš

- Nije dobio šansu da se razvije, ja sam gledao kada je na terenu radio neke sjajne stvari. Sve je počelo od toga što su mogli da biraju Karmela Entonija, Dvejna Vejda ili Krisa Boša umesto Darka - smatra Ejker.

A kakva je atmosfera bila u tom timu, ilustrovao je na primeru Amira Džonsona.

- Amira su dosta provocirali na treningu, a on nije hteo to da trpi. Kada je jednom ušao u svlačionicu, zaskočili su ga, vezali za stolicu i ostavili na sredini terena. "Ako neko pokuša va da oslobodi, njemu će se desiti isto", rekli su posle toga - priča Ejker.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ: