Igor Kokoškov
Alo/Marko Metlaš
Igor Kokoškov

Alo/Marko Metlaš

Igor Kokoškov, Foto: Alo/Marko Metlaš

Igor Kokoškov, Predrag Stojaković, Vlade Divac, Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica... srpska je to kolonija bila u Sakramentu pre manje od godinu dana.

Više od pola ih više nije u Kaliforniji, ustvari svi iz struke i uprave, ostali su samo igrači, mada je i Bogdanović na izlaznim vratima.

Posledica odlaska dva člana menadžmenta je odluka Vlade Divca da kao generalni menadžer na NBA draftu 2018. kao drugog pika izabere Marvina Beglija, dok je Luka dončić otišao kao treći u Atlantu, a posle je trejdovan u Dalas.

Momak srpskih korena sada je "košarkaška zver", ceo svet bruji o njemu, dok Beglija retko ko i pominje.

Glavna je to stvar zamerena Divcu. Da li je zbog te greške morao da ode?

Može li Luka da bude jedan od najvećih ikad?

- Nemam šta da dodam na to. S tim se apsolutno slažem i iz sveg srca mu želim da se odupre silnim pritiscima medija i društvenih mreža i da ostane čvrsto na zemlji. Neverovatno je šta Luka, s obzirom na svoje godine, radi, ako znamo kakav teret očekivanja je sad na njemu i pod kakvim stresom mora da živi iz dana u dan. Užasno je teško izdržati sve to i ostati prizeman. Luka je to uspeo i svaka mu čast na tome. 

Luka Dončić je ove sezone igrao sjajno, vodio je Dalas Meverikse do plej-ofa i čak je na kraju uvršten u idealnu petorku sezone NBA lige.

PROČITAJTE JOŠ: