košarkaška reprezentacija Srbije
Vladimir Marković
košarkaška reprezentacija Srbije

Vladimir Marković

košarkaška reprezentacija Srbije, Foto: Vladimir Marković

Košarkaši Srbije će kvalifikacione mečeve za EP 2022. u novembarskom prozoru igrati u Finskoj. Rival izabranicima selektora Igora Kokoškova biće Švajcarska 28. novembra i domaćin Finska 30. novembra.

Trenutno je u NBA ligi pauza do početka nove sezone (predviđa se krajem decembra ili početkom januara 2021.), pa je realno da Kokoškov u Espu (delu Helsinkija) na raspolaganju ima i NBA zvezde: Bogdanovića, Jokića, Bjelicu, Marjanovića...

Sada je na potezu NBA liga. Zbog čega? Izgleda da se i ona ovde nešto pita, a ne samo igrači!

Govori to primer Trikolora.

Da li će naše NBA zvezde igrati na Olimpijskim igrama ukoliko se plasiramo?

 

Selektor Francuske Vensan Kole i generalni menadžer Bizli imali su istu ideju, da igraju sa NBA zvezdama, ali su objavili drugačiji spisak igrača, pa ih je javnost "napala" zašto nema Furnijea, Batuma, Nkilina...

Usledilo je pojašnjenje da su i sami igrači tražili da igraju, ali je rampu, navodno, spustila NBA liga. Nezvaničan odgovor sa druge strane Bare je da igrači u pauzi ne treba da se bave sportskim aktivnostima zbog loše epidemiološke situacije u svetu?!

- Stupili smo u kotankt s NBA igračima kako bi predvodili ekipu u prestojećim kvalifikacijama. Svi s kojima sam uspeo da stupim u kontakt bili su jako raspoloženi da igraju za Francusku. Međutim, NBA liga odbila je da pusti igrače i zato smo sastavili spisak s onim igračima koji su nam sigurno na raspolaganju - rekao je Kole. 

PROČITAJTE JOŠ: