Srbija - Filipini
kss
Srbija - Filipini

kss

Srbija - Filipini, Foto: kss

Reprezentacija Srbije do 19 godina plasirala se u 1/4 finale Svetskog prvenstva koje se održava na Kritu. Izabranici selektora Aleksandra Bućana u prvom meču nokaut faze lako su izašli na kraj se borbenom selekcijom Filipina. Posle nešto sporijeg početka, naš mladi tim je dodao gas i stigao do očekivanog trijumfa koji ga vodi među osam naboljih na šampionatu: Srbija U19 – Filipini U19 87:60 (19:14, 24:14, 21:14, 23:18). Protivnik reprezentacije Srbije u četvrtfinalnom duelu koji je na programu u petak biće selekcija Litvanije koja je danas savldala Australiju sa 91:74.

Meč u kome su bili apsolutni favoriti srpski reprezentativci počeli su u laganom ritmu, tako da su do prvog vođstva stigli tek u devetom minutu. Borbeni Filipinci su odolevali još koji minut u drugoj četvrtini, a onda su kapiten Ilić i drugovi za tili čas počeli da prave nedostižnu prednost. Ekspresno je napravljena serija 17:1 za vođstvo 39:19 posle koje je sve bilo rešeno.

PROČITAJTE JOŠ:

Tobajas Heris i Boban Marjanović

AP/Ringo Hw Chiu

I na stratu drugog poluvremena selekcija Filipina se bolje snašla. Uspeli su da nametnu svoj stil i smanje u 25. minutu na 48:36. Bila je to dovoljna opomena srpskom timu da se trgne i pojača intenzitet igre u odbrani. Koliko su bili uspešni najbolje je govorio pogled na semafor posle završetka treće četvrtine – 64:42. Do kraja susreta ostao je isti odnos snaga na terenu, selektor Bućan pružio je priliku i irgačima sa manjom minutažom koji su takođe dali svoj doprinos uverljivoj pobedi – 87:60.

 

Selektor Aleksandar Bućan:

-Očigleda razlika u kvalitetu je realizovana u današnjoj utakmici. Zahvaljujući teško stečenom učinku unutar grupe doveli smo sebe u situaciju da imamo slabijeg protivnika u osmini finala. Sutra nas očekuje priprema za Litvaniju od koje smo pretrpeli jedini poraz na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu. Čestitam momcima na pobedi i postignutom u dosadšnjem delu prvenstva. Pripremićemo se dobro, pružiti maksimum u naredne tri najteže utakmice na takmičenju

SRBIJA U19: Petrušev 17 (8 sk), Mićović 3, Islamović, Paunović 8 (5 sk, 8 as), Trifunović 9 (5 as), Cerovina, Vasiljević 8 (7 sk), Pecarski 21 (6 sk), Grbović 2, Ćubić 4, Ilić 13 (10 sk, 6 as) Kuzmanović 2.