Partizan - Crvena zvezda
KK Crvena zvezda
Partizan - Crvena zvezda

KK Crvena zvezda

Partizan - Crvena zvezda, Foto: KK Crvena zvezda

Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić izjavio je danas da će ekipa učiniti sve da dobije treću utakmicu finalne serije plej-ofa Superlige protiv Partizana i približi se osvajanju titule.

"Nemamo mnogo vremena između utakmica, moramo da se brzo pripremimo, da imamo energije, odigramo pametno, pobedimo i budemo bliži osvajanju naše lige.

Košarkašica Srbije

Uslovi zbog vrućine nisu normalni, ali energiju moramo da nađemo, damo 110 posto da bismo pobedili", rekao je Tomić novinarima u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Milan Tomić

Alo/V.Marković

Milan Tomić, Foto: Alo/V.Marković

On je dodao da će kao i cele sezone fokus njegove ekipe biti na terenu, ali i ocenio da nije dobro praviti pritisak kao što je to uradio trener Partizana Andrea Trinkijeri komentarima o suđenje posle prve utakmice.

Pehar namenjen svetskom šampionu u košarci je u Beogradu

KSS

"KK Crvena zvezda i ja kao trener tokom cele sezone, pred svaku utakmicu protiv Partizana nisam pričao ni o suđenju, ni o atmosferi kad se igralo pred njihovim navijačima. To šsto se desilo posle prve utakmice je loše za sport, loše za srpsku košarku. Praviti pritisak na konferenciji za štampu prema ligi, to nije zaslužila srpska košarka i naš narod. Srbija je zemlja kosarka, svo vole da gledaju košarku, a ne da se pravi pritisak", naveo je Tomić.

Posle toga je usledila druga utakmica sa dosta tenzije, uključujući i neprimerene poruke navijača crno-belih poput venaca na klupi Zvezde.

PROČITAJTE JOŠ:

"Sigurno je da postoji plan što je to bilo tako jer u prvoj utakmici kad naš igrač dobije loptu od pet faulova koji se prave svirano je četiri, a u drugoj jedan. To je sistem i plan koji je dobro poznat, ali ponavljam, mi se i dalje nećemo baviti suđenjem, koncentracija samo na teren, da odigramo dobro i pobedimo", poručio je Tomić.

Treća utakmica finala između Crvene zvezde i Partizana igra se sutra od 19 sati.