SPORTANDO Srbija nije izgubila kvalifikacioni turnir!

Izveštaji da je Srbija izgubila pravo da organizuje kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre nisu tačni, rekao je izvor Međunarode košarkaške federacije (FIBA) za poznati košarkaški sajt "Sportando".

Njihov „doping“ je strast:  Košarkaši Srbije
Gledaćemo ih u kvalifikacijama: Košarkaši Srbije, Foto: Marko Metlaš

Srbija će od 4. do 10. jula u Beogradu organizovati jedan od tri olimpijska kvalifikaciona turnira, a nemački mediji danas su preneli da je FIBA ponudila Nemačkoj da organizuje turnir umesto Srbije ili Italije, ako im domaćinstvo bude oduzeto.

FIBA Evropa je suspendovala 14 reprezentacija, među kojima Srbiju i Italiju, sa Evropskog prvenstva pošto su njihovi klubovi podržali Evroligu i izabrali učešće u tom takmičenju i Evrokupu, a ne u Ligi šampiona koju organizuje FIBA Evropa.

FIBA je danas podržala odluke FIBA Evropa, ali je i zatražila razgovore sa evropskim košarkaškim savezima i vodećim ljudima Evrolige.

Španski mediji su večeras preneli da je FIBA isključila Španiju sa Olimpijskih igara i narednog Svetskog prvenstva, a izvor "Sportanda" iz FIBA takođe je naveo da su ti izveštaji netačni.

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi