Košarkaši Hrvatske
AP Photo/Lefteris Pitarakis
Košarkaši Hrvatske

AP Photo/Lefteris Pitarakis

Košarkaši Hrvatske, Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis

"Čoveče, pišem sve ove loše scenarije i moram da kažem da me 2016. najviše boli jer smo zaista igrali našu najbolju košarku. Bili smo "ovako" blizu da dođemo do istorije, da igramo polufinale Olimpijskih igara. Ali, izgubili smo od boljeg tima, Srbija je bila fenomenalna, kasnije je bila i na podijumu. Igrali smo i iznad mogućnosti, što je razlog da još više boli što smo ispali. Bio sam skrhan posle Rija. Nisam video način da se vratim u normalnost. Ne preterujem, mislio sam da je to kraj sveta. Ali, sada je prošlo četiri godine od toga. Nova šansa je iz ugla, zašto je ne iskoristiti?", napisao je Ukić.

On je potom kritikovao svoju zemlju zbog odnosa sa igračima

"Mi Hrvati smo mali čudni. Zaista jesmo. Volimo da otpišemo nekog košarkaša dok je veoma mlad. Volimo ga u periodu od 18. do 20. godine i ako posle toga ne napravi onaj iskorak, javnost krene s kritikama. Svaki košarkaš prođe kroz to ako odmah ne postane Toni Kukoč, Dražen Petrović ili Dino Rađa. Tako je kako je", piše Kukić i dodaje:

"Onda shvatite da su Lebron Džejms i Karmelo Entoni isto godište kao ja i to u vrhunskoj formi, teško je uopšte primetiti neku razliku u njihovom izgledu od pre deset godina. Ne vidim zašto još ne bih mogao da igram, ne želim da se poredim s njima, nikako, svako igra na svojim mogućnostima".