Bogdan Bogdanović
KSS
Bogdan Bogdanović

KSS

Bogdan Bogdanović, Foto: KSS

Izvršni odbor FIBA odlučio je danas zvanično da će domaćine i muških i ženskih olimpijskih kvalifikacionih turnira koji će se održati sledeće godine.

Nacionalne federacije Kanade (Viktorija), Hrvatske (Split), Litvanije (Kaunas) i Srbije (Beograd) dobile su prava domaćina na četiri muška olimpijska kvalifikaciona turnira FIBA, od 23. do 28. juna 2020. godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Nacionalnim federacijama Belgije, Kine, Francuske i Srbije dodeljena su prava domaćina na četiri FIBA ženska olimpijska kvalifikaciona turnira, od 6. do 9. februara 2020. godine.

Prava domaćina za FIBA ženski olimpijski kvalifikacijski turnir dodeljena su Kini pod uslovom da su se kvalifikuje na FIBA ženski olimpijski predkvalifikacioni turnir, koji se trenutno igra na Novom Zelandu. Ako se Kina ne kvalifikuje, odbor će oceniti ostale kandidature.

Marina Maljković

kss.rs

Marina Maljković, Foto: kss.rs

Put do Tokija za muškarce će biti za 24 ekipe koje se takmiče u četiri kvalifikaciona turnira po šest timova, pri čemu je sedam timova direktno kvalifikovano sa nedavnog FIBA Mundobasketa 2019.

Za žene će 16 timova biti podeljeno u četiri grupe, koje će se zatim boriti za mesta na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine. Spisak timova koji učestvuju u FIBA olimpijskim kvalifikacionim turnirima za žene biće potvrđen zaključkom FIBA ženskog predkvalifikacionog turnira u nedelju uveče.

Zbog ovoga dobili osude i od teniske elite, ne postupa se tako sa Đokovićem! Sramite se, Englezi! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/S.M. DATUM I VREME: 15.11.2019. 09:04 - 15.11.2019. 10:21 Pametan postupak je što se nije pozdravio s njima na kraju. Novak Đoković, Foto: Twitter/ATP tour Sada je to već stvar tradicije. Publika u londonskoj "O2 areni" bila je neprijateljski nastrojena prema Novaku Đokoviću tokom meča sa Rodžerom Federerom.

Copy

Zvanična ceremonija izvlačenja i za muške i za ženske FIBA olimpijske kvalifikacione turnire biće održana u Domu košarke Patrika Baumana, sedište FIBA, 27. novembra 2019.

 BONUS VIDEO:

Dušan Tadić besan nakon Luksemburga: "Ne može bez trčanja da se igra"