Trinkijeri, Vučić
Youtube/Beogradska hronika Jutar
Trinkijeri, Vučić

Youtube/Beogradska hronika Jutar

Trinkijeri, Vučić, Foto: Youtube/Beogradska hronika Jutar

Trener Partizana Andrea Trinkijeri gostovao je na Jutarnjem programu RTS gde je, između ostalog, pričao o budućem duelu Srbije i Italije koji će narednog leta u Beogradu verovatno odlučiti ko je putnik na Olimpijske igre.

"Prirodno navijam za Italiju, ali ako treba neko da me pobedi, neka bude Srbija. Ali mislim da je Srbija u maloj prednosti. Ja živim u sportu, radim u sportu, u Italiji je kriza, nema taj sport podršku. Menjaju se zakoni u vezi sa porezom i velika je afera, u Olimpijskom komitetu se svađaju, ali vidim da će se igrati kvalifikacije i vi imate veliku sreću da imate predsednika Vučića koji je veliki sportista. Ja pričam o sportu, a imati olimpijske kvalifikacije u Srbiji, to je velika stvar."

Pohvalio je i izbor KSS u vidu Igora Kokoškova kao selektora.

"Ne postoji bolji most između NBA i Evrope. Svi imamo igrače iz NBA koje želimo da vidimo kako igraju, a drugačiji je sistem igre. Kokoškova znam i cenim, fantastičan je izbor."

Osvrnuo se i na ono što voli u Srbiji.

"Ja ovde volim ljude. Topli su, gostoljubivi, temperamentni. To je nekad dobro, nekad ne, ali najbolje je kada te ljudi gledaju u oči. Ne volim gužve. Ovde nekada zna da bude gore. Jedan auto se stavi na pravo mesto i cela ulica se zaglavi. Kada padne kiša, bolje je da svi ostanemo kući", rekao je.