Kobi Brajant
Tanjug/AP
Kobi Brajant

Profimedia

Kobi Brajant , Foto: Profimedia

"Niko u Kaliforniji ne može da veruje da je Kobi po ovakvom vremenu ušao u helikopter. Naime, već nekoliko dana je na tom području Kalifornije gusta magla, koja je redovan prizor svakog jutra. Bukvalno magla može da se "reže" nožem. Zbog toga već dva-tri dana na LAX (glavni aerodrom u Los Anđelesu) redovno kasne letovi. Prema onome što se zasad može čuti, pretpostavke su da su zbog magle udarili u brdo", rekla je Splićanka koja već više od 20 godina živi i radi u SAD-u.

Maja živi vrlo blizu doma porodice Brajant.

"Živim nekih 20-tak kilometara od mesta nesreće ili nekih 20-tak minuta vožnje automobilom. Evo upravo dok sada mi pričamo (nekih sat i po nakon nesreće) ja upravo šetam i svugde oko mene je magla. S obronaka na kojima se sada nalazim, uopšte se ne vidi kotlina, takva je magla", rekla je Maja sinoć.

Mesto nesreće Kalabas važi za elitno naselje.

"Tu žive bogati Amerikaci, a područje grada se nalazi između Malibua i Santa Monike. Područje Kalabasasa vrlo je brdovito i verovatno je helikopter udario u brdo, koje pilot očigledno nije video zbog magle. Strašna tragedija. Kobi je bio jedna od legendi Los Anđelesa i sigurno nije zaslužio da ovako skonča", kaže Maja Viličić.

Policija ispituje sve detalje u vezi sa nesrećom, a čitav svet se oprašta od legendarnog košarkaša.