Toronto Retors, NBA liga
EPA - EFE, Justin Lane
Toronto Retors, NBA liga

EPA - EFE, Justin Lane

Toronto Retors, NBA liga, Foto: EPA - EFE, Justin Lane

Košarkaši Toronta su savladali Filadelfiju sa 101:96 u četvrtoj utakmici polufinalne serije plej-ofa Istočne konferencije. Ovim trijumfom franšiza iz Kanade je vratila seriju na početak, ukupan rezultat je 2-2, a u narednom meču Reptorsi će biti domaći tim.

PROČITAJTE JOŠ:

RUŠI I VAN PARKETA! SRBIN JE CAR! Ljudi, ovo morate da vidite! Jokić polomio mikrofon, a posle njegove reakcije svi su se valjali od smeha! Amerika priča samo o njemu! (VIDEO)

SRBIN ROKAO DO SVANUĆA Jokićev tripl-dabl lomi seriju - Denver u gostima "tukao" Portland! Dramatičan finiš, sve rešeno sa OVIH šest poteza!

AU, NE, OPET LEBRON Ili je to ipak Kapela! Iguadala ponovo "popio" monstruoznu bananu! (VIDEO)

Spektakularnu partiju za pobedničku ekipu je pružio Kavaj Lenard sa 39 poena, 14 skokova i 5 asistencija.

Vredi istaći da je nekadašnji igrač San Antonija ubacio 13 od 20 šuteva iz igre, od toga 5 trojki iz 7 pokušaja.

Najbolje ga je pratio Mark Gasol sa 16 poena, Kajl Lauri je ispunio dato obećanje i popravio utisak u odnosu na prethodni meč (14 poena, 6 skokova, 7 asistencija), dok je Serž Ibaka sa klupe upisao 12 poena uz 9 skokova.

Podbacio je Paskal Sijakam - za nešto manje od 29 minuta ubacio je 9 poena, uz 3 skoka i 2 asistencije.

Na drugoj strani je svoje veče imao Džimi Batler (29 poena, 11 skokova, 4 asistencije), Džej-Džej Redik je upisao 19, a Tobajas Heris 16, uz šut iz igre 7 od 23 i čak 11 promašenih trojki.

Daleko od očekivanog učinka bili su Džoel Embid (11 poena, 8 skokova, 7 asistencija) i Ben Simons (10 poena, 5 skokova, 4 asistencije), dok se Boban Marjanović pojavio samo na trenutak na terenu.

Vredi istaći i da je evidentno da Embid ima problema sa povredom.

Ceo meč je bio gotovo izjednačen, u poslednju četvrtinu se ušlo sa potpunim egalom, ali je Lenard meč prelomio trojkom preko ruke Embida na svega tri sekunde do kraja napada, posle čega Siksersi nisu uspeli da uhvate priključak.